Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automaticky restart routeru

Od: ivvas odpovědí: 14 změna:
Dobry den, kde v nastaveni routeru lze zadat aby se router sam restartoval v urcity den a hodinu? Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Není to asi přesně to, co hledáte, ale stejného efektu snadno dosáhnete tím, že zapojíte napájecí adaptér routeru do spínacích hodin, které prostě v určitý čas vypnou a zase pak sepnou.

hodnocení

0x

Co takhle hledat v návodu? Určitě ne všechny routery to umí.

hodnocení

0x
Neuvádíte ani typ a značku routeru, takže se těžko radí.
Prošlo mi rukama celkem dost routerů a jak píše "mikihans", tak ne každý router to v nastavení umožňuje. Spíše bych řekl, že většina routerů tuto možnost běžně v nastavení nemá.

hop®
hodnocení

0x

Neznám router, který by to uměl. To neznamená, že takový neexistuje. Jen nechápu důvod toho požadavku, když nám ho prozradíte, třeba můžeme najít náhradní řešení... ;)

mark132

důvod je ten že kromě často opensourcového základu a kvalitně odladěného základu má každý router i spoustu softwaru navíc od svého výrobce a tyto přílepky jsou kvalitativně na výrazně nižší úrovni než ten ověřený základ. Výsledkem je to, že tyhle přívěšky způsobují řadu chyb typicky pak neuvolňování použité paměťi která se postupně po malých kouskách obsazuje , dokud to nezpůsobí nestabilitu routeru. Výrobci si na to poslední dobou dávají docela pozor a routery přirozeně testují na dlouhodobý provoz, ale neumí simulovat všechny scénáře využití a tak je pro uživatele nakonec nejspolehlivější nastavit denní restart a tím vliv této chyby de fakto zcela anulovat ať už v routeru někde je nebo není.

ivvas
hodnocení

Stare routery mi delaly to ze se proste sekla wifi a pomohl jen restart routeru, u noveho bych byl rad kdyby se to semtam obnovilo samo. Novy router mam tp link archer c6. Děkuji
hop®

Nový router by se neměl sekat, pokud ano, tak reklamujte...

mark132

no to by se sice neměl, ale pravdou je, že chyby typu neuvolňování paměti jsou pořád ve firmwarech časté. Sice se neuvolňuje paměť třeba v nějakém nevýznamném podporcesu který ani není kriticky důležitý pro chod routeru ale může to vést k tomu že router po nějaké neurčité době (rozhodně ne hned po zapnutí ale třeba po uplynutí několika hodin i dní) může jevit známky nestability či přetížení, a proro se nastavují denní restarty v hodinách kdy to nevadí aby se této časté chybě předcházelo preventivně.

Reklamace je nesmyslná rada toto vždy souvisí s chybami ve firmwaru, má smysl zkusit firmware aktualizovat ale pokud to nepomůže jednoduše vám žádná reklamace tento problém nevyřeší tak elegantně jako denní restart.

hodnocení

0x

Viděl jsem snad se seknout všechno, od routerů, PS3,4, televizorů a i obráběcích strojů a základ je přeci jenom reset... Vždy se osvědčil...

hodnocení

0x
1) ja bych to zkusil opravdu bez restartu, stary byl proste divny, pokud to bylo moc casto
2) troufnu si rict, ze vetsina soho routeru to nema, vlastne jsem to videl asi jen na lte routeru od t-mobile
3) kdyz uz tak bych to resil pres casovac do zasuvky, taky jsem to pracovne pouzil u par adsl
shop.emos.cz/...
mark132

časovač do zásuvky je dobré univerzální řešení, bude rozhodně fungovat s každým routerem :)

ivvas
hodnocení

Moc děkuji!

rv*
hodnocení

0x

Advanced - System tool - Rebot schedule.

Problém s wifi je u tohoto typu asi běžný, protože jsem to ze stejného důvodu musel též nastavit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]