Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, u mého stolního PC došlo z neznámých důvodů k poruše základní desky. Zformátováním disku a novou instalací OS Win 10 je sice zase v provozu, ale část základní desky nefunguje. Připojení monitoru jsem vyřešila, ale tiskárnu zatím ne. Napadá mne, jestli bych mohla použít tento adaptér: alza.cz/... . Několik USB portů mám ještě volných. Děkuji a přeji krásný den. Patronka
Tiskárna je HP 890c, připojení s využitím paralelního portu. Ten monitor se mi podařilo připojit tak, že jsem použila VGA koncovku do portu přímo v grafické kartě. GK jsem dávala novou, protože jsem zas potřebovala port HDMI pro propojení PC s TV. Původní připojení monitoru bylo těsně vedle toho pro tiskárnu, takže jsem problém předpokládala, celý ten blok je nefunkční.
@magdon a @ferax, díky. Připojeno, nainstalováno, tiskneme !
Toť otázka . Před pár lety jsem měl přes tenhle forichtung připojenou tiskárnu "Epson LQ 100" na Win XP a fungovalo to docela dobře. U dcery s Win 7 už to taková sláva nebyla, ale nějak se to rozchodit povedlo. Co to udělá pod Win 10 těžko říct. Ale není to zas tak drahé, asi by stálo za to to vyzkoušet.
Děsím se okamžiku, až budu muset vyměnit svůj cca 10 let starý PC a přejít na nějaké bůhví jaké nové Win. Mám prastarou tiskárnu "Epson LQ 1050" a nedám na ní dopustit. Je sice pomalá a hlučná, ale je to 24 jehličková A3 a její režie je cca 180 Kč/rok a páskové kazety se dají poměrně snadno sehnat.
Nepíšete název tiskárny, ale pokud se vám povede stáhnout po připojení tiskárny ovladače, mohlo by to fungovat.
Po vašem doplnění názvu jsou ovladče zde.
Jsem rád, že se povedlo.
No moment, tak proč ten kabel od tiskárny nepřipojíte do jiného USB? Stejně to tak chcete udělat, tak ji připojte stávajícím kabelem, ne?
Protože tam USB nemám, to bych získala právě zmiňovaným adaptérem. Stávající kabel má na obou koncích tu širokou koncovku pro paralelní připojení. Jak to teď píšu, tak mi dochází, že jsem se vydala správnou cestou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.