Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám tragickou pomalé wifi připojení z jednoho konkrétního notebooku, že i načítání webu je tragicky pomalé. Někdy to jde normální rychlostí, někdy to vypadá, že spojení je neprosto nefunkční (k samovolnému odpojení wifi nedochází), někdy to vypadá na rychlost jednotek kb/s.
Je to dost divné, záleží na náhodě jako kdyby pohnutí notebookem či natočením vůč routeru změnilo problém (k lepšími i horšímu, prostě náhoda) a to je do půl metru od routeru..
Jsem z toho frustrovaný, má jít o High End Intel 7260 AC, samozřejmě limitovaný routerem (802.11n 2x2). často v chromu vidím, že Připojení bylo přerušeno nebo Změna sítě.
Pomohlo by nějaké nastavení Sítové adaptéry-Wifi-Konfigurovat-Upřesnit? 40MHz je vypnutý, zkoušel jsem i nastavit Režim HT=Zakázáno, což podle mě by mělo vyřadit 802..11n (HT) a logicky i VHT (802.11ac, ale to neumí ani routerú
Rušením to v žádném případě není, jiný NTB ve stejném místě funguje OK.
Zkusil bych factory reset routeru a znovu nastavit a když už budete u toho nastavování, stáhněte si aplikaci do mobilu
Wifi Analyzer a mrkněte na to rušení, případně podle toho nastavte volný kanál.
U mě takto blbnul jeden mobil, ostatní jely bez problémů, toto pomohlo.
A co mi tak poradíš tam nastavit? Trochu mě to táhne k funkcím WMM, U-ASPD, které s tím podle mě nějak souvisí, samozřejmě se nastavují i na routeru i na notebooku.
Bohužel Aplikace wifi analyzer se pro můj operační systém nevyrábí, nicméně používám aplikaci inSSIDer, která toto zobrazuje také, a podívám se, zda bude nutné předělat kanál, naposledy jsem nastavoval aby to nekolidovalo, ale sousedi jsou schopný si nakoupit hejnou repeaterů a dalších wifi krámů pro o2tv a nastavit si 40MHz šířku kanálu místo toho aby použili 2x2 konfiguraci
Ta apka se stáhne do mobilu a na mobilu se člověk podívá, jak jsou wifi v okolí nastaveny.
Jinak ten factory reset routeru jsem doporučoval proto, protože jsem měl stejný problém a tímto jsem ho vyřešil.
Nic speciálního jsem tam nenastavoval, v podstatě to samé co tam bylo před tím.
Taky mi blbnulo připojení jednoho konkrétního mobilu k wifi routeru, ostatní mobily neměly problém.
řešením které by určitě zabralo, by byl nákup 802.11ac routeru (TENDA AC6 za 630Kč) a do usb malého 5GHz wifi adapteru (třeba TP-LINK T2U Nano za 280Kč), pokud notebook 5GHz neumí ... suma sumárum za max ~900Kč problém s rušením definitivně vyřešen. V pásmu 5GHz bývá proti zarušenému 2.4 klid.
Ahoj,
autor tady hned v první větě píše, že se jedná o problém na jednom konkrétním notebooku, nerozumím tedy, proč jsou veškeré rady směřovány k přenastavení routeru a nehledí se na možnost chyby u konkrétního koncového zařízení. Sám mám aktuálně podobný problém, kdy rychlost na jednom zařízení dosahuje sotva 1Mbps, u všech ostatních jede 50. Máte pro nějakou radu prosím?
Děkuji.
Tiež 1m od routra?
Rovnež to vyzerá na problém s driverom, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou nastaví hardware prijímača na karte tak, aby bol čo najcitlivejší a teda mal veľký dosah. Veľká citlivosť znamená veľké zosílenie a teda aj veľké skreslenie pri silných signáloch. Na veľké skreslenie reaguje rýchlostná automatika znižovaním rýchlosti, pretože takmer každý paket je prijatý s chybou počas prenosu. Mohlo by pomôcť znížiť vysielací výkon na routri na minimum, alebo pohľadať lepší driver. Pracovať na šírke kanálu 20 MHz je pri podobných problémoch samozrejmosťou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.