Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu jak přebarvit obrázek. Mám několik druhů obrázků - srdíčka, květy, ... potřebuji je v různých barvách, v malování mi to nejde. Moc prosím o radu, děkuji!
Použijte zdarma dostupný editor fotografií GIMP (ke stažení => zde <= pro Win, Linux i Mac)
(funkční výbava tohoto programu fakticky odpovídá výrazně dražším komerčním aplikacím, takže toho zvládne opravdu hodně a snadno si poradí i s přebarvením fotografie)
Otevřte v něm obrázek který chcete barevně posunout a vyberte MENU->Barvy->Odstín a barva ... otevře se dialog ve kterém pohybujte prvním posuvníkem HUE, čímž zcela posouváte barevné spektrum a docílíte přesně toho co potřebujete. Snadno tak původní barvu zaměníte za jakoukoliv jinou.
... pokud budete chtít zamezit tomu aby se barevně měnil třeba i ten žlutý střed, či jakákoliv jiná část vaší vlastní fotografie bude třeba použít lokální odznačení a popsaný barevný posun pak provést nad omezeným výběrem, což GIMP umí samozřejmě také.
Prosím mohu ještě poprosit jak přesně jde udělat, aby u té kytičky střed zůstal tedy žlutý? Moc děkuji za radu, předchozí mi velice pomohla!
Nejlepší je program, který umí pracovat s nějakou z forem výběru - ručně, podle barvy, podle popředí, s maskou a podobně. Je potřeba vybrat motiv, který se má přebarvit a pak aplikovat úpravy barev. Zdarma je GIMP, ale asi to budou umět i jiné. Aby to vypadalo dobře, tak to zase taková sranda není, jak si laik myslí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.