Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze najít síťovou tiskárnu

Od: pepa0000 odpovědí: 2 změna:
Zdravím. Mám doma tiskárnu Canon LBP 2900 připojenou kabelem do stolního pc. Jenže v rodině máme ještě další 2 notebooky, které taky potřebují tisknout. Zjistil jsem, že ve vlastnostech tiskárny mohu zapnout tzv. sdílení do sítě, zadal jsem jméno a povolil službu. Tiskárnu ale na notebooku nenajdu... V centru síťových jednotek jsem povolil, co bylo třeba (snad) viz. ctrlv.cz/... ctrlv.cz/... To samé jsem udělal i na notebooku, bez výsledku. Stolní pc je připojen k netu skrze Ethernet kabel, notebooky přes wifi (stejný router). Poradí mi někdo co s tím? Není tiskárna už moc stará? (plánuji koupi nové) A ano, vím, žě musí být vše zaplé... Dalo by se případně tisknout přes síť i z mobilu? (Android)OS na všech pc je win 10

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Předpokladem je že jestli se mají všechna zařízení vidět, musí být ve stejné síti. Máte li například na routeru účet pro domácí a účet guest tak se vidět nebudou přes to, že všechna zařízení jedou na jeden router. Chtělo by to spustit nějaky prográmek který udělá výpis všech zařízení v síti. Třeba wifi analyzer na mobilu. A zkontrolovat jestli jsou opravdu všechna zařízení vidět
doplněno 10.02.20 17:13: Stejně tak se neuvidí pokud notebooky budou mít nastavenou preferencí rychlejších dat 5ghz sítě a stará tiskárna pojede na 2.4ghz

111®
hodnocení

0x

musíte ji také jako sítovou tiskárnu přidat, ne jako obyčejnou a myslet si že sdílení stačí..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]