Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová GPU do 8500,-?

Od: jaromir83* odpovědí: 13 změna:

zdravím, prodává se nová GPU do 8500,- i s poštou pls? jako upgrade za GTX970, zdroj 700W aby mi ji utáh (GTX970 utáh, GTX980Ti z bazaru nefungovala), spíš radeon než nvidia, díky

doplněno 10.02.20 13:24:

co říkáte na to že na alze je Radeon RX Vega 56

alza.cz/...

o tisícovku lenější než Radeon RX 5600 XT

který má tady videocardbenchmark.net/...

stejný/nižší benč? díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

0x
mam 970 OC a zatim jsem nepotreboval upgrade, a to delam ve 3D, striham 4k60p 135mbs videa a hraju nebo zkusim vetsinu titulu co vyjdou.
Pokud jste byl zvykly na absolutne bezproblemovou nvidii, kterou strcite do PC a po x letech vymenite, tak Radeon vam trochu zkazi naladu, protoze ty ovladace asi programuje externe v indii.

jaromir83*
hodnocení

jn, jsem zvyklý na nvidia ovladače. jde v radeon ovladači nastavit tohle vše co v nvidia postimg.cc/... pls?

moje MoBo bohužel neumí SLI 2 nvidia, jen Xfire 2 radeony, proto jsem myslel vyhledově spíš radeon, nebráním se ani nvidii.

Call of Duty: Black Ops 3 zombies nejedou na GTX970, po 10ti minutách se hra začne cukat nebo CTD. brzdí to GPU nebo CPU i7-3770k? nic silnějšího na socket 1155 neexistuje. spraví/zlepší se to upgradem GPU nebo teda celou MoBo/CPU novou? díky

doplněno 10.02.20 14:23:

PS: taky se mi na GTX970 veškeré hry cca 1x za půl hodiny náhodně cuknou (i po reinstalu win), to se na slabší grafice nedělo

hodnocení

0x

V Radeonech se nevyznám, vždycky jsem měl nVidie...

S tím rozpočtem bych to viděl na nové GTX 1660 a vejde se Vám do něj i verze Ti.

Dokonce i GTX 2060 by se nějaká v dané ceně našla.

jaromir83*
hodnocení

Ano...

Pravda, upsal jsem se. Neuvědomil jsem si, že dvoutisícovková řada je značená RTX

czc.cz/...

jaromir83*
hodnocení

stará CRT obrazovka aby šla připojit na novou GPU, RTX 2060 a RTX 2070 už mají placaté konektory a redukce z digital na anolog prý nefungují. existuje vůbec cokoliv silnějšího než GTX970 do čeho by šel zapojit CRT monitor? díky

clovicek*
hodnocení

0x

Ta I7 s GTX 970 je na hry pořád v pohodě , RX 56 je k tomuhle procesoru pořád v pohodě a spolupracovat to spolu bude. Spíš bych teda ale řešit to CTD protže problém může bejt někde jinde. Dále pak nevím co vše v tom PC máte ale 700w zdroj by měl utáhnout i tu 980ti.

jaromir83*
hodnocení

980 Ti má CRT konektor, ale ta se už neprodává ne? bazarovým kusům nevěřím

clovicek*

můžu se optat proč CRT monitor? zajímá mně proč na něm tak lpíte.

jaromir83*
hodnocení

a ) vyhovuje mi CRT, levnost, rozlišení, plynulost, odezva, dokonalost. levné LCD co jsem zkoušel nepoužitelné pro mě (i když jsem týden vybíral top parametry), na drahé nemám, sháním GPU, ne novou obrazovku.

b ) ty redukce z nové GPU digitál na staré CRT analog jste nezkoušel někdo? píchnout teda staré CRT do nové GPU přes redukci?

c ) pokud se teda neprodává (?) už žádná silnější grafika než GTX970 se starými konekory, jaké nejlevnější LCD se prosím vyrovná CRTčku (1920x1440 při 85Hz, okamžitá odezva 0ms, stabilní barvy ze všech ůhlů)? díky

jaromir83*
hodnocení

můžete potvrdit/vyvrátit někdo funkčnost adapter HDMI/VGA prosím? umí 85Hz/1920x1440p a 100Hz/1600x1200p? díky

Mám obavu, že se odpovědi nedočkáte... Vzhledem k tomu, že klasická CRT se už roky prakticky nepoužívají (upřímně jste snad jediný člověk o kterém to vím), tak nikdo nejspíš nemá potřebu používat něco podobného.

U nás v práci se dřív používala přechodka Display Port - DVI... fungovalo to, ale žádná nevydržela déle než nějaké tři roky.

clovicek*

To co hledáte je aktivní hdmi to vga splitter fungovat Vám bude i na tohle rozlišení , co se týče frekvence budete muset hledat dražší kousek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]