Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit sebe jako správce

Od: vitecek® odpovědí: 6 změna:

Zdravim. Přihlašuju se jako jedinej uživatel na notebook avšak občas to po mně chce "pokračovat jako správce" a musim odkliknout, že jsem správce, jakobych snad správce nebyl, tak kde je chyba? Díky.

Teoreticky mám v PC nějaký další účty, asi Administrátora, skrze kterýho jsem sám sobě dal správcovská práva.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ano to je v poradku. Jsi upozornen na akci, ktera vyzaduje vyssi prava, poku je mas tak jen potvrdis, jinak by to po tobe chtelo prihlaseni.
hodnocení

To chápu. já se ptám, jestli to jde nastavit, abych nemusel pokaždé odklikávat, že jsem v podstatě správce, když správce jsem. Považuji to za zbytečný krok - pro mě.

Jde o funkci UAC. Spravne bys mel mit user prava a admina pouzivat na vyzadani. Kazdy druhy rika jak jsou win k nicemu a nestabilni, ale na druhou stranu frci na admina a veskera bezpecnost jde stranou.
Nech si to zapnute!
radekryznar.cz/...
07.02.20 22:07
hodnocení

Díky.

nandit1958*
hodnocení

0x

Já s účtem Administrator mám tento problém:

1) Po startu Windows 7 x64 se objeví přihlašovací obrazovka s těmito účty: Administrator / User1 (já, s admin. právy) / User2 (manželka, jako běžný uživatel).
2) Kliknu na ikonu pro účet Administrator a zadám heslo.
3) Objeví se prázdná modrá obrazovka, bez spodního pruhu, je tam pouze ukazetel myši, a přitom se mi vypíše tato chybová hláška:

[b]Aplikaci (0x0000022) se nepodařilo správně spustit. Kliknutím na tlačítko OK aplikaci ukončete.[/b]

4) Podle [i]Podrobností[/i] v té chybové hlášce, hláška se týká aplikace [i]explorer.exe[/i] - ten ale v obou dalších uživatelských účtech naběhne bez problému.
5) Kliknu na OK anebo zavřu tuto hlášku - je to jedno, obě možnosti mají za výsledek, že hláška zmizne a zůstává i nadále pouze ta modrá nádhera.
6) Na klávesnici systém nereaguje (např. Win + R pro spuštění něčeho)
7) PC není zavirovaný, je pravidelně čištěn a je zapnutý antivir (je to licencovaný program).
8) V nastavení Firewall jsem nic zakázaného nenašel.
9) Nepomohlo ani zakázání a opětovné povolení účtu Administrator.
10) Při kontole systému to nějakou chybu našlo, ale hlásilo, že to systém nemohl opravit. Z výpisu chyb bohužel jsem nic nevylouskal - takový "expert" zase nejsem...
11) Při startu v [b]Nouzovém režimu[/b] je situace stejná, nic nelze s tím dělat.
12) Po "opravě" z inst. CD se situace nezměnila.
13) Zkusil jsem s tím něco dělat se založením nového uživatelského účtu - nevedlo to k ničemu.
14) Účet Administrator jsem poté znova zakázal.

A teď, babo raď...:-?

výtka
Upozornění od sys maverick 18. 02. 2021 09:38:39
Proč nenapíšete svůj dotaz? Nevidím souvislost s původní otázkou.

hodnocení

0x

@nandit1958: Administrator má zřejmě narušený Profil. Po přihlášení účtem user1 (s admin. právy) by mělo jít přes Uživatelské účty vytvořit nový účet (např. Admin). Přidělíte mu práva správce. Potom zrušit původní účet Administrator.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]