Nejste přihlášen/a.
Kdysi se říkávalo zkráceně "komp" (od computer), děti které se jak známo rychle ale dost nepřesně učí to nějak odposlechli (samozřejmě blbě) a přidali si k tomu z nějakého důvodu písmeno L, kdo ví proč Asi můžeme být rádi že tomu neříkají "klumprt", "pejséčko", "škatuljaguljatnaja", jsou schopni vymyslet cokoliv hlavně když to bude znít COOOL
Z toho screenu nelze soudit, že je PC zasekaný.
Kdy byl naposledy softwarově vyčištěn, popř. i přeinstalován (s formátrm HDD a novou instalací)?
... je to plk, jestli chceš komp zrychlit určitě v něm nevirtualizuj operační paměť pomocí pomalejšího úložiště, tím by si ho jen ještě víc zpomalil. Má smysl vyměnit pomalý rotující disk za SSD, má smysl zdvojnásobit velikost RAM, to může PC výrazně zrychlit ... virtualizace čekohokoliv jistě ne.
Ve virtuální paměti je odkládací soubor windowsů. V něm mají windowsy rozbalené knihovny, když předpokládají jejich budoucí použití a nevejdou se do operační paměti. Windowsy si nastavují automaticky velikost s ohledem na volný prostor na disku. Poku mají malý prostor pro odkládací soubor, tyhle knihovnyopakovaně zavírají a otvírají. Uvádí se, že desítky při operační paměti nad 4 GB už tohle vůbec nepotřebují, ale já tomu nevěřím, i když s tím žádné zkušenosti nemám.
Z "screenshotu""" je vidět jen informace že nějaký proces, nevím jaký využívá 99% disk IO ,a že při tomto využití Disk Dá je n1.14.MB/s, což bude nějaký bídný disk.
nic víc, asi to je zasviněný
U PC používaných podobným způsobem dosti často stačí Vysypat koš. Mnoho uživatelů si neuvědomuje, že "hozením souborů/dat do koše" tyto z PC nezmizí a dále zabírají místo na HDD. Za několik let to může dělat i několik desítek, možná i stovek GB, které na HDD překáží. Již několik PC takto používaných (bez vysypávání koše) jsem rapidně zrychlil jen tím, že jsem koš vysypal.
Dalším problémem bývá velký objem dat na ploše. PC pak při startu tato data načítá a kontroluje, což velmi zpomaluje hlavně náběh PC. Takže vše z plochy uložit jinam a na ploše ponechat jen zástupce jednotlivých složek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.