Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam mizí ikony ?

Od: boy* odpovědí: 12 změna:
Ahoj jsem tu zpět a prosím o pomoc...poslední dobou se nám začíná objevovat na monitoru při spuštění jedno jakého programu tato hláška Instrukce na adrese 0X7c9524i9 odkazovala na adresu paměti 0X00000010.S pamětí nelze provést operaci:read.Klepnutím na tlačítko OK ukončete program... když kliknu na OK tak mi zmizí z plochy veškeré ikonky a nemohu nic ani vypnout PC - co to je?
Kam mizí ikony ?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sondaw*
hodnocení

4x

Zkus bod obnovy

Pokud to nepomůže, ukonči ve Správci úloh>Procesy explorer.exe a v Aplikace>Nová úloha>napiš explorer.exe

Udělej kontrolu antivirem, antispyware (např. Spybot destroy)

stáhni si combofix www.combofix.org/ a spust ho, restartuj PC

Pokud bude problém přetrvávat, pošli log z combofix třeba na Viry.cz

Info o combo:

www.spyware.cz/go/...

boy*
hodnocení

tak jsem si stáhla ten combofix a než jsem ho nainstalovala,tak jsem ho projela antivirem a ten mi zahlásil Trojan gen A jsi si jistý,že je to dobré řešení? Jinak bod obnovy jsem udělala a zatím je klid tak uvidíme díky za radu
sondaw*

No skoro s největší pravděpodobností máš v PC nějakou havěť, obrať se tedy přímo třeba na viry.cz, povedou tě krok za krokem a poradí ti i co smazat nebo co ještě udělat

stevo5*
hodnocení

3x

Pravdepodobne je poškodený systémový prehliadač - program Explorer.exe. Ide ho opraviť z inštalačného CD WinXP. Nabootovať z CD a z ponuky vybrať R - ako Repair. Opraví systémové súbory, nastavenia Win ani programov sa nezmenia.

doplněno 31.01.09 14:12:

Neprehliadni an vyššie doporučenie od sondaw, aby sa chyba neopakovala.

honza2581*

Nemůže to dělat vir? Mohl např. infikovat explorer.exe a windows se mohl zbláznit. Jak psal stevo5, reinstalujte winxp. Koukám, že nemáte (spuštěný)žádný antivir, podle ikon na ploše a systray.

boy*
hodnocení

Přesně tak,my jsme takoví chytráci,že jsme si nainstalovali plno antispyware,ale antivir žádný.Kontaktovala jsem viry.cz poslala log a tam mi poradili.Měli jsme tam trojského koně,po instalaci Avastu ( dočasně,než koupím Noda) nám ho hned našel a zlikvidoval,několikrát jsme ještě s manželem projížděli systém,pak znovu poslali log a zdá se,že je vše v pořádku.Věřili by jste,že existují taková jelita jako jsme my? Koupili jsme si asi před necelým rokem Spy Emergency s tím,že to je antivir,jsme hrozně hloupí...ale už poučení dostatečně.Děkuji za rady
ivo*

Ale nejste. Taky nemám antivir, a sem v klidu. Dle této stránky radcol.ic.cz/... nastavte služby jako zkušený uživatel a máte vystaráno. Je to vyzkoušené na 100%

troja*

Totéž zkráceně a velice účinné od "nutt"zde poradte.cz/...

boy*
hodnocení

no bezvadný díky,aspoň má manžel co studovat,zase budeme chytřejší
boy*
hodnocení

no já mám do zkušeného uživatele skutečně hodně daleko ,ale díky :-D

hodnocení

2x

A jak se to chová v nouzovém režimu? A hlavně, jak a kdy to začalo dělat?

boy*
hodnocení

nevím přesně,ale řekla bych,že to začalo tak před dvěma dny v nouzovém režimu,pokud se tomu nouzový dá nazvat se neděje nic,kouká na mě jen ten tygr a nemám na co kliknout,když restartuji pomocí ctrl alt delet objeví se pouze tato cedulka s rozdílem,že je tam místo explorer napsaná jakási zkratka.ani po půl hodině se nic nedělo a byla jsem přinucena k surovému restartu knoflíkem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]