Nejste přihlášen/a.
zdravím, v prohlížeči mám nastaven vyhledavač Google ale poslední dobou mi pije krev jejich caPtcha. Který vyhledavač se kvalitou alespoň blíží Googlu? Seznam an iBing nic moc, existují ještě nějaké jiné s češtinou?
díky
díky, alespon´umožní nastavení časové, bohužel nejsem schopen nastavit češtinu. Když ji zvolím tak skočí zpět na browser.. Zkusil jsem vyhledat CAPTCHA česky a .. nenabídne mi ani jednu českou stránku..
to se stává když někdo leze na web přes anonymizační proxy například. Tu sdílí s kde kým a většinou jde o podezřelou ip z pohledu googlu takže zobrazuje captcha aby ověřil že to tentokrát není BOT. To by vysvětlovalo i to že má duckduckgo.com v angličtině, protože anonymizační prohlížeč TOR vždy nastavuje výchozí jazyk na angličtinu a po každém spuštění to nastavení resetuje a maže cookies takže zapomene že došlo ke změne na jiný jazyk. Tipnul bych že za tím bude TOR BROWSER jako příčina problému.
Tohle způsobuje když z jedné IP adresy chodí do vyhledávače moc dotazů. On se pak domnívá že se jedná o robota a nasadí na něj captcha, protože si s tím narozdíl od člověka neporadí.
Nemyslím si, že byste zahlcoval vyhledávač mraky dotazů. Spíš jste na sdílené IP adrese a tím se dotazy namnoží, zvlášť pokud tam náhodou skutečně běží nějaká vyhledávací mašina. Řešením by bylo kontaktovat svého poskytovatele internetu s žádostí o přeřazení do jiné skupiny adres kvůli problémům co máte, nebo si u něj objednat veřejnou IP adresu. Pak ji budete mít jen Vy a už by se to nemělo stávat. Pokud tedy opravdu neposíláte třeba dvacet dotazů v minutě.
Protože se vždy jedná jen o dočasné opatření ze strany Google. Navíc ten člověk, který tam nějakého toho robota provozuje, tak v okamžiku, kdy mu to takhle začnou blokovat, tak mu změní konfiguraci na jinou adresu, aby ho mohl dál používat k tomu, k čemu ho používá. Takže když pak opadne "nával dotazů" z jedné IP adresy, Google to omezení s captchou opět odvolá.
@mer, s čím přesně je problém? Captcha ověřením procházím docela často a většinou bez potíží.
@arne1, vlastní zkušenost, ale na co to odpovídá?
@jak123, jde o vyhledávač, ne o prohlížeč.
Kromě Googlu docela ujde DuckDuckGo a Yahoo, na něco funguje dobře i ruský Yandex, ale je pravda, že vyhledávací schopnosti Googlu a češtinu postrádají.
EDIT, než jsem to dopsala, už je tady zase o něco víc odpovědí..
teď si přesně nevzpomenu, ale hlásí něco jako že v této síti sledujou nějaké nestandardní chování nebo tak něco, nabídne mi na výběr kola, přechody, semafory apod. Já na mém monitoru a s mýma očima nerozeznám vše a když je to popáté ... konec, jdu pro kladivo..
No že jsem se s captchou ve vyhledávači ještě nesetkal. A to Google používám skoro pořád. Captchu potkávám na různých forech a některých specializovaných webech.
@mer, já vím, o co jde. Ale i tak se mi většinou povede projít "nejsem robot" na první pokus, proto jsem se ptala, s čím je problém. V obrázku je příklad toho, co asi tak většinou klikám já - jde tedy o nějaké výrazně složitější "hádanky"?
@arne1.. No tak asi štěstí, že nikdy. V obrázku je vidět, o co jde - čas od času se mi tohle zobrazuje i na soukromém připojení. Bohužel, zrovna tohle je v angličtině.
To teda koukám. Také jsem ještě Capchu v Googlu nepotkal a to ho používám hodně často jak doma, tak v práci, pokaždé jiný poskytovatel ( UPC je tam také ). No rozhodně mi ale nechybí.
ať nahradíte google čímkoliv vždycky si pohoršíte ... resp. budete dostávat mnohem horší, méně relevantní výsledky vyhledávání ... ale zkuste třeba DUCKDUCKGO.com ... bing ani nedoporučuju protože to je otřešný šmejd.
jinak ta captcha se rozhodně neobjevuje všem, jen v případech kdy má google podezření že z dané IP se někdo pokouší na google útočit nebo jej zneužívat příliš častým strojovým dotazováním mimo API. Takže buď jsi sám hacker (což je nepravděpodobné, protože bys toto jinak dobře věděl) nebo někdo kdo je posazen na tvou IP. Možná používáš VPN (třeba TOR) v takovém případě tvou IP sdílí kdejaký xindl a není se čemu divit Automaticky to odneseš za něj.
Několik roků používám Opera a nedám na ni dopustit. Googlíka mám nainstalovaného, ale nepoužívám ho. Pravda, najdou se určitě i odpůrci Opery /rád se poučím!/, ale tak je to u všeho. Rozdílné zkušenosti, rozdílné názory. Vyzkoušej a uvidíš, není problém zakrátko odinstalovat.
Mám taky Operu a zvolený vyhledávač Google. Když chci něco vyhledat tak mi google nabídne CAPTCHA a když ani popáté neuhodnu tu jejich stupidní hádanku tak bych něco ...
Když navolím Seznam tak po mě nic nechce ale zase nemůžu omezit vyhleávání časově a pod. a vyhledá odhadem tři čtvrtiny hledaného...
Dejte PrintScreen obrazovky, kde se vám objevuje Captcha, ať vidíme, k čemu přesně chcete radu...
Jako první smažte cookies google.cz i google.com. To by mělo pomoci.
Zkuste startpage.com/... používá google.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.