Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpadky u xDSL internetu

Od: tomf odpovědí: 6 změna:

Mám dotaz ohledně výpadku internetového přípojení přes xDSL linku. Před dvěma týdny začalo kratkodobě vypadávat internetové přípojení. Synové hraji přes STEAM online hru CS:GO a při hře jim dochází v rozmezí jedné až pěti minut ke krátkodobému výpadku a tím nelze ve hře pokračovat. Zjistil jsem, že tyto výpadky jsou třeba i když se dívají na stream video přes twittch.tv. Myslel jsem, že to bude problém v základním modemu od poskytovatele, který byl ZYXEL 1312 B30B, proto jsem koupil nový modem Asus DSL AC55U, ale k žádné změně nedošlo. Na dotaz poskytovatele internetu je přípojka v pořádku, ale potom nevím proč k tomu začalo docházet, když předtím dva roky vše v pořádku.

Můžete mi prosím někdo poradit co s tím.

Děkuji, Tomáš

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

Určitě dochází k výpadkům xDSL, nebo by se mohlo jednat o problémy wifi?

Jak dlouho ty výpadky trvají? Minutu až dvě, pár vteřin, několik minut, ...

tomf

Počítač je připojen z modemu přes kabel. Výpadek trvá vždy pár vteřin.

hodnocení

0x

Není to rada, ale já bych se zaradoval, že děti budou dělat něco smysluplnějšího, než hrát hry na PC.*smich2*

111®
hodnocení

0x

když poskytovatel tvrdí že je to vpořádku a patří mu to až po zásuvku v bytě, tak ať to dojde ověřit až k vám. Také jsem měl podobný problém došli a vyměnili celé vedení

tomf
hodnocení

Zítra má dojít technik z CETINu, tak jsem zvědav co objeví.

V příloze zasílám měření stability internetu. Myslíte, že je to takhle průkazné, že něco není v pořádku, když se ztratí z třiceti pátnáct paketů?

Někde jsem četl, že u někoho musel technik vyměnit vadný splitter na DSLAMu.

Předem díky za každou radu.

Výpadky u xDSL internetu

111®
hodnocení

0x

oni si to změří sami..ale nechaů bych si od nich vystavit protokol o měření před a po zásahu s datem vystavení a podpisem a štemplem..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]