Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s routerem (rychlost)

Od: fenyx odpovědí: 11 změna:

Zdravím, mám problém ohledně rychlosti internetu.
Máme od UPC internetový balíček 150/10.
Když připojím síťovým kabelem PC k modemu, tak mám download 148 Mbits a upload10 Mbits, to je bez problémů.
Ale když kabel z modemu připojím do routeru a počítač kabelem připojím do routeru, tak rychlost je 30-60/10.
Router má přenosovou rychlost LAN portů 100 Mbit, tak proč nemám těch 100Mbit?
Když vypnu na routeru Wi-Fi, tak se rychlost nezmění.
Pomůže nějaký firmware?
Nebo jde něco nastavit v tom nastavení od tp-link?
Jaký router by jste mi doporučili?
Router který používám: TL-WR940N
Přemýšlím o Xiaomi Router 4A Gigabit.
Děkuji za pomoc

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tipuji, že ten TP-link tu rychlost prostě nedá, levnější routery s tím mívají problémy.

myego.cz/...

hodnocení

0x
Ono existuje nekolik hw verzi tohoto routeru. Novejsi firmware pomoc muze, ale to by musela byt hodne fatalni chyba abys to takhle poznal. Spis se zda ze to proste neda, zvlast pokud ma tu nejstarsi hw verzi.
Jinak Xiaomi bych si nekoupil mobil a uz vubec ne router. Ted me treba ukamenujte, ale jako soho routery beru bud tp-link (kdyz je velky tlak na cenu) a nebo asus. A pak jsou tu i dalsi, ale zustal bych u techto
Jen takový poznatek, od providera jsem k přípojce dostal nejlacinější TP-LINK a ač zvládal moje 20Mbit připojení, měl děsné prodlevy po kliku na odkaz na wifi. Běžně jsem po kliku na odkaz v mobilu čekal několik sekund než se stránka otevřela. Ta lacinost se projevovala právě v té hardwarové stránce.Zrovna tato "vlastnost" která nemá svoji jednotku, tudíž podle ní nejdou routery srovnávat mě hodně štvala.Stejné to bude se základními modely většiny značek.Koupil jsem Netis WF-2780 a je to nebe a dudy. Odezva okamžitá.

No tomu se mi moc nechce věřit a řeknu ti proč. Buď měl ten router HW problém a nebo pokud někdo řeší problém s internetem a řekne jsem přes wifi tak minimálně u dvou případů ze tří je problém v rušení. Hodně lidí nechává totiž kanál automaticky, nebo něco pleskne, ale ta automatika někde funguje líp, někde hůř...

priklad1*

Měl jsem několik routeru tp-link a samý problém. Nakonec i jejich podpora řekla že model 843 není určen k WISP. Tak proč ho dělají. Když jsem na nich chtěl poradit jak nastavit modely 743ND případně 843ND abych realizoval propojení dvou routerů přes WiFi, abych na LAN druhého routeru získal IP adresu který získal prvni router od DHCP předchozího modemu Zyxel, tak nedokázali poradit. Prý to je starý model, ať si koupím něco jiného. Při tom spojení funguje jenom pro jednorázové použití potřebuji na LAN druhého routeru IP adresu z rozsahu toho modemu Zyxel.

No a zavrhovat mobily Xiaomi to už je fanatismus který nemá žádné odůvodnění.

to maverick:
I technik poskytovatele na to čučel co vlastně chci. Musel jsem mu to na mobilu ukázat, po přepnutí na data a kliku na ten samý odkaz, okamžitá reakce, po přepnutí na wifi (stáli jsme hned vedle routeru, kanálové rušení tam nebylo, soused je daleko a i tak natvrdo nastaveno na volný kanál) několika sekundové prodlevy po kliku na odkaz.

Původní TP-link, který tam jel léta, vyměněn za jiný TP-LINK (zase laciný), který dávají teď = stejný problém.
Pak jsme zkusili jinou značku, cenově střední třída, ten fičel krásně, ale čas od času se odpojoval.
Nakonec jsem za svý koupil ten Netis a jsem spokojen.
Proč se o tom neví, nemluví? Ve většině případů lidi ani neví, jak by se wifi v mobilu nebo notebooku mohla chovat, připadne jim normální, počkat si pár sekund. Když změří rychlost připojení i ping, vše je OK.

priklad1

Přoč sem pleteš WISP? Říct, že jsi měl stejný problém a pak z tebe vypadne, že jsi provozoval něco jiného?
Hele svůj názor na XIAOMI ti nevnucuji, řekl jsem nekoupil bych si, ty jsi kupuj co chceš ;) Někdo jiný by řekl například koupil bych jedině Apple. V čem je můj názor horší?

priklad1*

Dobře zas tolik tomu nehovím. Třeba to WISP je něco jiného. Prostě jak 743 tak 843 jsou routery s kterým s externí anténou přijímám WiFi internet mám na LAN a zároveň v bytě WiFi na stejném kanále, ale jiné SSID i heslo než to externí WiFi. A to dost často habrovalo. Před tím jsem měl 543 a ty musely být dva, abych si mohl v bytě vytvořit WiFi

A jen jsem psal, že jsem měl problém s TPlink

priklad1*

Ani ten mobil nevnuciji. Fakt je, že odhaduji, že si 8 lidi z 10 co zrovna neoplývají penězi a chtějí slušnou kvalitu, tak si koupí Xiaomi.

pi*
hodnocení

0x

Napište typ modemu od UPC který máte. Většinou dodávají wifi router.

111®
hodnocení

0x

už jsi provedl jednu ze základních operací? Přihlásit se do Moje UPC a tam ptovést reset routeru?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma propojení dvou routerů

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]