Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebok vypovídá službu

Od: jank19023 odpovědí: 7 změna:

problém s načítáním stránek a videí

Ahoj, mám problém se svým notebookem HP, sice je starší ale donedávna zvládal přehrávat online filmy přes youtube např v pohodě, nyní se stavá cca dva týdny to, že neskutečně dlouho načítá už i klasické webové stránky neuvěřitelně pomalu, video začně přehrávat ale po chvíli přestane jít, kamarád mi řekl o možnosti repase popř. o koupi nového noteboku.

Nebo mne ještě napadlo pořídit domů klasický počítač, když ho stejně nepotřebujeme na víkendové výlety, co myslíte? Koukáme s manželem na různé prodejce PC u nás, recenze atd. a možná se celkem vyplatí, předem děkujeme za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x

jen tak na okraj, kdy byl naposled vyčištěn

hodnocení

1x

Deset let starý počítač může docela dobře na filmy, fotky, kancl a net normálně fungovat. Sám mám jeden takový, jen jsem jej vyčistil od prachu, přepastoval a co udělalo hlavně své, byla přeinstalace systému z Win7 na Win10. Oproti dřívějšku neskutečně rychlý start.

Pokud by to nepomohlo, musíte si ujasnit, jestli potřebujete notebook nebo stanici. Stanici bych rozhodně nekupoval sestavenou, ale sestavil bych si ji sám podle požadavků na výkon. Repas vůbec. Takovou novou jednoduchou sestavu bez periferií, z nichž největší položkou z nich je monitor, pořídíte klidně za 12 000, Což je cena telefonu střední třídy.

hodnocení

0x
Jednou za čas není na závadu udělat čistou instalaci systému.
Takže, udělej si zálohu všeho co potřebuješ všechny dokumenty, fotky a podobný věci a potom čistou instalaci systému.

nikdo*
hodnocení

0x

Ještě jeden důvod by to mohlo mít.Možná, že to vůbec není u vás v PC. Poslední dobou, cca 14 dní se dost zpomalila odezva internetu. Přičítám to tomu, že není sníh, a spousta lidí místo na lyžích, sedí na internetu. Ale je to ode mně jen spekulace.

To by mohlo fungovat u načítání klasický webový stránky. S pomalým načítáním filmu z externího disku to nemá nic společnýho.

mark213
hodnocení

0x
Reinstaloval bych systém na něco nenáročnéhho, spolehlivého a ideálně viry nenapadnutelneho (klidně třeba Linux Mint viz několik malých ukázek jeho prostředí zde je to způsob jak i staršímu notebooku vdechnou život do dalších let.
mark213
Jinak spolu s reinstalace vždy pomůže zvětšení velikosti RAM alespoň na 4GB pokud je tam méně či náhrada rotujiciho disku za mnohem rychlejsi ssd. To už ale bohužel nějakou tisícovku stojí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]