Nejste přihlášen/a.
Potřebuji se zorientovat a mám základní dotazy:
1. chtěl bych využívat pásmo 5GHz - musím tuto skutečnost definovat u poskytovavatele připojení při zřízování přípojky anebo mám automaticky k dispozici obě pásma a je to pak jen otázka mého nastavení routeru a technických možností WiFi zařízení signál přijímajících?
2. pokud platí druhá varianta, jak na svém notebooku (Lenovo G700, Win10/64, WiFi karta Broadcom 802.11n) poznám, že umí pásmo 5GHz využívát?
U mě je pásmo 2,4GHz tak "zašuměné", že bude asi problém vybrat ten nevhodnější kanál. To se nastavuje ve vlastnostech karty nebo na routeru?
Pro detekci signálu a jeho obsazenosti i využití frekvence jsem stáhnul mobilní apku.
Celkem spolehlivé, je potřeba počítat s několikavteřinovou latencí při detekci.
Ano, tuto appku jsem měl v tabletu a byla perfektní...teď nedávno jsem ji chtěl instalovat do nového tabletu a zaskočila mě u ní řada negativních komentářů, tak jsem to vyzkoušel a bohužel, patřím do skupiny těch, kterým na mém tabletu odmítá pracovat...
Naštěstí je na GooglePlay více těchto scanerů, které jsou jako by té původní z oka vypadli
Záleží KDE. o jakého jde poskytovatele? Dle mě si to špatně pochopil, většina poskytovatelů (bezdrátových) používá vlastní techniku na "bodové" spojení krabičky někde na komínu k jejich uzlu a teprv u tebe je signál vyveden, je jedno co si tam připojíš, zda wifi router, nebo si to rovnou přes kábl pustíš do PC.
Znamená tože provider se na to ptá někde nebo je to ve formuláři?
Wifi karta Broadcom nám nic neřekne to je výrobce a 802.11 je standard, který může běžet i na 5GHz
Návrhy: zkusit se připojit k síti 5GHz
- zadat model wifi karty do katalogu a zjistit pásma
- v Vlastnostech připojení - Konfigurovat-Upřesnit by byla položka něco jako Preferované pásmo.
Za sebe: 5GHz je pro mě nepoužitelné, jelikož ještě víc je tlumeno zdi.
V rodinném domku domácí síť na 5 GHz má velmi malý dosach - prostupnost. Aktuálně vyzkoušeno na novém kombinovaném WI-FI routru dodaném kabelovou TV firmou.
hm trochu zmatené...poskytovatel je kabelem nebo vzduchem? 5GHz cheš používat jako v domácí síti nebo kde?
802.n je pokud vím pásmo 5GHz, ale jinak to zjistíš ve vlastnostech karty ve správci zařízení...
Hm...tak jsem se díval do vlastností karty a jediné, co jsem zjistil je, že jsem tupý a neumím tam vyčíst žádnou hodnotu, která by napovídala, zda karta umí 5GHz
1) Router, který Vám doma vysílá wifi, musí 5Ghz umět. Napište typ a výrobce.
2)Karta v PC to musí umět. Napište přesné označení, mělo by být vzadu na štítku, třeba BCM943228Z 5Ghz umí.
hponline.co.za/...
3) S 5Ghz nepočítejte s kvalitním signálem v rámci celého domu, přes železobetonový strop projde bídně, nebo vůbec, v rámci jednoho podlaží a nějakých příček ještě dejme tomu.
Teď jsem si všiml, že jsem odkazoval na PC verzi karty.
Podle toho co se dávalo do Lenovo ideaPad G700 ten Broadcom 5Ghz neumí.
Díky za reakci...té horší prostupnosti v případě 5GHz jsem si vědom...jj, router umí 5GHz, jenže mi to není příliš platné, když ta WiFi karta v notebooku toto pásmo neumí. Co myslíte, je její výměna za nějakou "chytřejší" sci-fi anebo to má řešení?
Ten eshop byl náhodně vybraný jen skrz specifikace.
Jiná karta s 5GHz tam dle výrobce nepůjde. Ne že by tam fyzicky nevešla, ale Lenovo má v BIOSU něco jako whitelist svých podporovaných karet a nic jiného než jejich podporované sofwarově nepustí.
Na bios-mods.com/... se to řeší, ale není to nic jednoduchého pro běžného uživatele, taky můžete skončit s nefunkčním notebookem.
Řešením by mohlo být něco takového amazon.com/...
nebo u nás třeba alza.cz/...
Musí to umět standard 802.11ac
Jen to zabere volný USB3 slot.
Děkuji všem za pomoc...mám nutkání ze "studijních" důvodů jít do těch externích adapterů a vyzkoušet jejich funkčnost...ještě si to nechám projít hlavou (to pásmo 2,4GHz je u mne opravdu zašuměné až hrůza)...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.