Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Tak jak to teda s tím pluginem pro prohlížeče bude? Jak pojedou po jeho ukončení interaktivní věci na webu?
Díky.
No dobře, ale některé webové např. hry spuštění pluginu vyžadují. Viz duelovky.cz (hry.cz). Ne že by mi to chybělo, ale jak to mám vysvětlit manželce, že její oblíbené onlajnovky nejedou, když ten plugin odstraním? Hlavně mi nepište, ať si najde jiné, nekompromisnímu konzervativci tohle nevysvětlíte
jinak samozrejmě ale i dlouho poté, co všechny prohlížeče definitivně odstaví jakoukoliv podporu flashe stále bude možné na některých OS používat speciální přehrávače které budou schopny SWF spustit. Například ve FLATPAK katalogu ubuntu, fedora, mint, aspol najdeme aplikaci Adobe Flash Player Projector pomocí které je možné bez problému spustit například hru Samorost 2 pochopitelně už ale mimo jakýkoliv webový prohlížeč. Viz screenshot
Hry které nezávisí na nějakém serveru jde stáhnout a většinou fungují bez problémů akorát si musíte stáhnout flash player ve kterém si otevřete stažený *.swf soubor (fakt si nepamatuju kde jsem tento přehrávač sehnal ale mám ho na starém počítači tak ho kdyžtak vyhrabu a pošlu)
odkaz je na video které ukazuje jak hry snadno stáhnout (má 4MB a limit je 3MB)
Jinak v příloze je rovnou (snad) ta hra která je v otázce
![]() |
knihovnik.swf | 81.43 kB |
bude to určitě koncem roku, adobe už odmítá udržovat podporu pro tenhle bazmek, flash půjde do kopru s naprostou jistotou a jako uživatel bych to na PC už neinstlaoval protože je to prolezlé chybami už teď a jde o jednu velkou bezpečnostní díru, kterou instalací pluginu usadíte dobrovolně do svého prohlížeče, a to jako uživatel rozhodně nechcete (tedy ne vědomě, spousta lidí to dělá nevědomě, nechápou že plugin je pak cestou pro všemožné útoky z internetu kterým prohlížeč jakkoliv vyspělý nemůže zabránit protože pluginu zcela předává kontrolu).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.