Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Integrované baterie v noteboocích

Od: heterak® odpovědí: 2 změna:

Mám notebook s integrovanou baterií.

Dříve jsem měl notebook s normální vyjímatelnou baterií. Vzhledem k tomu,že jsem svůj dřívější notebook měl pořád doma na stejném místě,tak sem měl baterku permanentně vydělanou a zapojeno trvale v síti.

U notebooku s integrovanou baterií ji vydělat nemohu. Připadne mi škoda baterií nabít,potom zase vytáhnout ze sítě,nechat vybít a pak zase dát do sítě a pořád dokola. Nebaví mně hlavně to sledování stavu baterie.

Nenašel sem v notebooku žádnou funkci která umožnuje napájení jen ze sítě aby to nešlo přes baterku :(

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Nemáš tam někde v možnostech napájení (software od výrobce) možnost nastavení maximální životnosti baterie? To pak udržuje nabití kolem 60%, což je pro životnost baterky ideální.
No a pokud ne, tak ho prostě nech připojený a baterku nabitou. Asi umře o něco dřív, ale umře tak jako tak, ať se používá nebo ne. A když ji očividně vůbec nepotřebuješ, tak proč to řešit :)
Hlídat ji a cyklovat mi přijde naprosto zbytečné a otravné

111®
hodnocení

0x

LI-ion a Li-pol degradují hned od vyrobení, takže tam nemáš co zachraňovat..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]