Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Větrák vydává divné zvuky

Od: qwer odpovědí: 3 změna:

dobrý den, mám notebook ACER už asi druhým rokem a trápí mě jeden problém, jakmile například otevřu okno prohlížeče, nebo spustím nějaký program větrák začne automaticky vydávat divné zvuky. Něco jako když se například načítá CD. Ono totiž poslouchat to pří každém vyhledávání, a otevření videa na youtube, čtení zpráv atd.. není úplně příjemné. Takže cca 100 x denně. Celý rok počítač tento zvuk nevydával, přišlo to samo od sebe

Nevíte v čem by mohl být problém?díky za radu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Problém bude v suchém ložisku větráku. Je to celkem častá a banální závada. Větrák se Vám asi rozebrat a namazat nepovede (ani to nedoporučuju), takže vyměnit za nový. Stojí pár korun, ovšem pokud výměnu mnezvládnete sám, bude něco stát taky práce (asi víc, než ten větrák).

Nejde jen o ten kravál, větrák se točí pomaleji a stav se postupně zhoršuje. Je jen otázka času, kdy počítač neuchladí.

hodnocení

0x

Ano, je to poškozené ložisko větráku pravděpodobně. Větrák se roztočí v důledku práce procesoru, který tento vykazuje vyšší aktivitu a tedy i teplotu při např. spuštění videa YouTube, okna prohlížeče nebo jiné práci.

hodnocení

0x

Krátkodobě (na pár měsíců, nejdéle se mi to povedlo asi na rok) pomůže vyčištění ventilátoru od prachu. Prach, který ulpěl na lopatkách ventilátoru, není usazen rovnoměrně a proto dokáže, hlavně při vyšších otáčkách, jak popisujete. rozvibrovat oběžné kolo (lopatky) a tím dochází k většímu hluku. Ale nový ventilátor si zajistěte...nejlepší je výměna za kvalitní typ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]