Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Word, makra

Od: naufrago® odpovědí: 2 změna:

Zdravím, jdu snad s rychlou záležitostí. Byl mi poslán dokument Word (.doc), měla jsem za úkol něco do něj vepsat (překlad textů) a zakončit to spuštěním makra, které provede statistiku daného textu. Dané makro (mám jeho přesný název i návod, jak jej spustit) ale v nabídce nevidím. Jsou tam 4 jiná makra a i když je spustím, nic se neděje, akce se neprovede.

Pokud tomu dobře rozumím: není-li makro, nemůžu akci provést. Ještě podotýkám, že to není ani obecné makro (v nabídce jsou makra k danému souboru a pak obecně k Open Officu, ani tam se nevyskytuje), a že makra nemám zakázaná.

Moje otázka, jelikož s makry pracuji poprvé, zní: Je ještě něco, co můžu vyzkoušet? Na co si dát pozor, v čem může být zádrhel? Něco dalšího, co bych mohla dělat špatně a co by tomu mohlo bránit?

Děkuji *hi*

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jipi
hodnocení

0x

Zkušenosti s tím nemám, ale možná soubor i makra byla vytvořena v MS Office, ten dělá makra ve VisualBasic for Applications, a vy to otevíráte v OpenOffice. Podívejte se na tenhle článek openoffice.cz/...

hodnocení

Vyzkouším, díky!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]