Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Staré PC/Nové PC

Od: honzamk4 odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda je lepší koupit nový pc, například tento
pcpraha.cz/...
Nebo tento
pcpraha.cz/...
A nebo jestli mám investovat do staršího pc Acer Aspire GX-781 (i5-7400, GTX 1050 Ti 4GB (od firmy Zotac), 1TB HDD, zdroj 500W, OS Windows 10 Home 64-bit, RAM 12GB (8gb+dokoupená 4gb)
Mám problém že grafická karta nestíhá. U většiny her jede na 100% a FPS nic moc a objevují se i náhlé dropy FPS, Zkoušel jsem pc vyčistit po 2 rocích používání (asi 2 týdny nazpátek) ale žádné zlepšení. A tak jsem se chtěl zeptat za kolik bych mohl tento pc prodat nebo jestli má smysl do něj investovat a koupit třeba i3-9100F (mnohem levnější a parametrově je ve všem lepší) a k tomu třeba 1650 super (1660 se mi zdá o dost dražší na to že má o pár FPS lepší výsledky než 1650 super)
Budu rád za každý tip

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Poskládal bych to.

alza.cz/...

nebo podobně.

Ostatní věci máš.

mark165

Sestavení vlastního PC a použití starých komponent, z původního které na výkon vliv nemají je samozřejmě vždy rozumější. Méně už nákup konkrétně u alzy .. notoricky známé jako generátor falešných slev :)

Staré PC/Nové PC
Ta Alza je jen příklad kvůli košíku. Je na každém soudruhovi aby si vyhledal zboží ve srovnávači.

commonman*
hodnocení

0x

No pokud hraješ hry tvoje dosavadní grafika je slabá , kupoval bych jak teď tak do budnoucna pokud budeš volit Nvidie minimálně řadu 60. GTX 1060 je pořád o dost lepší ne 1650. Stejně tak bych se nebál koupit nějakou bazarovku na trhu jich je dost. Problém je že ta 7400 je pro 1060 slabá , ale ještě by se to dalo.

Co se týče tý I3 musíš se podívat jestli to podporuje tvoje deska.Kupovat ale nějakou starší I7 nemá moc cenu a sou pořád dost drahý , na druhou stranu se teď tyhle počítače hůř prodávaj s novejma ryzenama je výkon a cena někde jinde a o intely je teď mezi hráči menší zájem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]