Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poradit s pc

Od: supernova* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den prosím o radu tato hláška vyz foto se mi objevila na pc, jedná se o stolní PC staršího typu z Windows 10 hláška se objevila poté co jsem dal obnovení továrního nastavení a nic jiného s tím nejde udělat PC mám zaheslovaný heslo si pamatuju a mám i ůčet Microsoft kde mám PC zaregistrovaný tam stím také nejde nic delat, do továrního nastavení jsem ho dával z důvodu že chci přejít na jiný operační systém Linux a tak jsem ho chtěl mýt čistý,nic důležitého jsem v něm neměl,děkuji za každou radu
Poradit s pc
Poradit s pc #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Co nás tady lakuješ? Si pamatuješ heslo, proto ses pokusil použít nějakej program na jeho resetnutí? Máš ovšem smůlu, v druhém okně ti to píše, že verze programu zdarma umí pouze vyhledat místní účty, resetovat umí plná verze za třicet doláčů.

hodnocení

4x
1) kdyz tam chces linux tak proc to resis? Nabootuj linux, nainstaluj a jedes. Ani tomarni nastaveni nebylo treba
2) urcite to je po tovarnim nastaveni? Me se nezda ze by nekdo z vyrobcu daval tenhle program, me prijde ze jsi nastartovany jinde. Ale treba se pletu, nicmene bod 1 plati
douby*

V podstatě platí, že ať už se na windows pokazí cokoliv a až už jsou v jakkoliv zdemolovaném stavu linux se přes ně dá vždy z USB flashky stejným postupem a pořád stejně snadno. Pokud bys to začal řešit s nějakou konkrétní distribucí o kterou máš zájem založ pro to novou otázku a hodíme ti tam přesný postup jak na to.

Před instalací linuxu ale nemusíš čistit vůbec nic, linuxový instalátor ten disk vyčistí sám :)

douby*
hodnocení

0x

Píšeš že tam chceš dát linux, pak tě vůbec nemusí toto zajímat, normálně si na nějakém jiném PC vytvoř bootovatelnou instalační flashku (to na dvě klepnutí zvládne program Balena Etcher), strč pak usb flashku do toho notebooku a ten restartuj za sosutavného mačkání klávesy ESC, DEL nebo F12, jednou z těch kláves vyvoláš nabídku BOOT ORDER (pořadí bootování) ze které vybereš onu instalační USB flashku a pak už instalační postup linuxu pokračuje hezky v češtině a jasně, stačí přepsat na disku vše a po dalším restartu už z disku naběhne čistá instalace linuxu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]