dobry den, pritelkyne je zoufala. Windows 10 se furt aktualizuje. Zatim nejsem schopny ji presvedcit na linux. Kde prosim v poslednich Windows vypnu aktualizace? Diky moc.
vidíš a zrovna na linuxu by ty aktualizace byly mimořádně diskrétní díky unattended-upgrades režimu o nich vůbec nevíš, provádí se vždy na pozadí, s omezenou přístupovou rychlostí k internetu takže ani nezpomalují konektivitu a nahrazují komponenty za běhu OS ve chvíli kdy je nepoužíváš, ani nevyžadují restart.
Na Linuxu jsou aktualizace naprosto v pohodě. Restart to chce jednou za dlouhý čas. Jinak to chce jen zadat heslo a už to jede samo. Mimochodem, nainstaloval jsem doma Linux a má lepší polovička vůbec nepoznala, že nesedí u Woken. Všechno šlo jak byla zvyklá.
Nejsem si teď jist, ale na PC mám správce a uživatele - uživatel má aktualizace, které čekají na instalaci - od 11/2019. V minulosti jsem někde již viděl nebo nastavil, že se mají instalovat se zpožděním.
Jakou máte na PC verzi W10? Je to 1909? V práci mám NTB, který je stále verze 1809 a novou aktualizaci na 1909 zatím ani nenabízí.
doplněno 28.01.20 16:57:
No tak provedete aktualizaci na 1909, ta má pak dalších pár malých - doma už s nějakými dalšími extra problém nemám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.