Nejste přihlášen/a.
Zdravim. Jsem na wifi spolubydlícího, co bydlí o dvě patra výše. Signál má 1 čárku (na wifi u notebooku), občas vypadne, ale to mi dělal i ten můj, když jsem měl od UPC, leč zde jsem měl signál plný. - co má spolubydlící není moc podstatné
Rád bych se zeptal, jelikož když si sednu k němu před dveře a stahuji 4mb a u sebe o dvě patra níž pouze cca 300kbps, tak jestli na to funguje zesilovač signálu wifi, tedy jestli mi to zvýší pokrytí, abych, když si chci něco stáhnout, nemusel sedět na schodech bytového domu jak dement. Dík
Prosím bez ne-inteligentního komentáře "proč si nezařídíš vlastní". Děkuji. Vítek.
Co naprasáka stoupačkama spustit od kamaráda kabel a doma to píchnout buď do notebooku nebo svého wifi routeru:
Nene, mám to "legálně", každopádně já tu nemůžu moc čarovat.. takže ona možnost použít nějakou wifi anténu, pokud by to pomohlo by asi stačilo.
to není odhadování, předpokládám že tam má anténu typu "tyčka" jako většína WiFi krámů. Jestli tam má nějakou skrytou tak to pak pardon...jinak vyzařovací diagram mag. pole je kolmý na osu antény. talže anténa na stojato šíří v patře, anténa na ležato šíří mezi patry
Wifi přes dvě patra v budově to je docela bariéra. Wifi zesilovač resp opakovač pomůže, ale musel by být mezi vámi uprostřed. Je to reálné? Nejde vést kabel z routru k vám? Ještě zbývá možnost zlepšit vysílání routeru (lepší router) nebo zlepšit příjem notebooku nějakou lepší anténou, vyzkoušeno to nemám.
Antény máš zde, když už se na ně ptáš.
Jenže to jsou do volného prostoru. Jedině žeby jsi proboural stropy.
Aha, takže pokud nemám moc možnost se dohodnout s tim klukem, ani tu dělat nějaký zásahy v domě, tak bez šance? Myslel jsem, že něco jako výkonnější přijímač - anténa do notebooku by přijímala více, než onen wifi přijímač, co je v notebooku.
Je pravda, že repeater je lepší umístin někde "v půlce cesty" mezi routerem a koncovým zařízením.
Ale mám vyzkoušeno, že někdy se prostě stane to, že repeater má citlivější anténu (antény), než koncové zařízení a signál přijímá lépe i když je umístěn "na první pohled" nevhodně.
Doma mám router ve sklepě a repeater ve 2.NP, mezi nimi jsou tedy dva stropy.. Přesto ve 2.NP dostanu z WiFi 70-120Mbps (na routeru je 150Mbps), bez repeateru by to bylo někde na 20-30Mbps.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.