Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet LTE a modem

Od: kamila odpovědí: 7 změna:

Halo, prosim poradil by mi nekdo. Mam momentalne prenosny modem LTE k t-mobilu..Chtela bych zmenit na pevny do zasuvky vzduchem LTE,ale nechci byt vazana na roky...tedy bez zavazku. Po otazce na t-mobile mi bylo odpovezeno, ze mohu ,ale musim jiny modem a jinou sim kartu mit, tedy od t-mobile koupit modem...Nechapu. Vzdyt je taky na LTE a sim kartu muj stavajici?! Jsou sice modernejsi nyni,ale z jakeho konkretniho duvodu bych musela mit zase jiny modem? Jde to pravda, ci zase jen o penezich?

Dekuji za odpovedi a pomoc

Kamila

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano je to o penězích, které by t-mobilu utekly a o možných problémech, kdyby to umožnil každému.
Princip je ten, že modem pro pevný inet nejde přenášet, tz. na chatě nepojede = operátor může plánovat kolik účastníků se mu na daný vysílač připojí, služba je levnější.

Oproti tomu mobilní LTE mu může způsobit problémy (na jednom vysílači se může připojit neznámý počet uživatelů, přetížit ho atd.) Proto je služba dražší.

Vy chcete platit za pevný a užívat mobilní. Tu mobilitu na modemu nejde jednoduše vypnout. Je to jako by jste chtěla, aby se Vám mobil při brouzdání na datech připojoval jen k jednomu konkrétnímu vysílači.

commonman*

Proč by němel jít přenášet? Sundám ho z fasády a namontuju na chatě. Jde o to že se sim karta nezaregistruje do sítě nikde jinde než na dané adrese. Jinak máte pravdu je to o penězích.

commonman*
hodnocení

2x

Ano tohle je o penězích , než se do toho pustíte zjistětě si cenu nového modemu včetně instalace. Pokud bude mít smlouvu na neurčito muže se ta cena nepěkně vyšplhat. Dále LTE vzduchem u téhle služby hrozně kolísá , aby ste se pak nedivila , že internet stojí za prd. Záleží kde se připojujete.

kamila
hodnocení

Halo jeste jednou. Dekuji za odpovedi. Tedy jen se chci ujistit, ze jsem pochopila vse, o cem jste psali.

Pevny do zasuvky LTE bez zavazku a bez dratu musi mit opravdu jiny modem, neni mozne v mem soucasnem pouze vymenit sim kartu, a neprenaset modem. Zkratka to chapu tak,ze kdyz chce nekdo jiny tarif, musi mit okamzite jiny modem?

Je tedy mozne koupit i v bazaru prislusny modem k shora uvedenemu netu, a tim se vyhnout uvazku na 2 roky, ci koupi predrazeneho modemu od T-mobile?

Nebo je jeste neco,co by tento net potreboval?

No a jak jsem pochopila, musim tedy vypovedet, i kdyz jde jen o zmenu ...,a zase uzavrit smlouvu?

Kdybychom nebyli v takovem zapadakove, kde nic poradne nejde a do budoucna asi vyber nebude, uz jsem byla davno od t-mobile pryc. Jsou predrazeni, neseriozni a jednani je neuveritelne, arogantni...Ale nam tu nic jineho tak trochu nechodi.

k.

commonman*
hodnocení

0x

Piši až teď , nevšiml sem si aktualizace přísěvku. Takže nejsem zaměstnanec O2 nebo Tmobile tudíž Vám nejsem schopen povědět jak se k tomu stavěj oni. Nicméně ta technologie přenosu je pořád LTE a tudíž stejná. Jinej modem by tedy neměl být třeba , ale zas je o tom jak se k tomu stavěj oni.

Co se týče smlouvy je to o tom co si vyhádáte , teoreticky by mohli změnit tarif na Vaší stávající simce a zablokovat ji tak aby se přihlásila do sítě jen z té jedné adresy kterou udáte. Většinou Vám ale pošlou novou sim s novým tarifem a na základě Vaší zádosti tu starou zrušej.

Jinak ještě k těm LTE modemům , já mám doma typ co byl když tento tarif začínal , anténa je napevno připrvatná ke stěně baráku a od ní jde signál do routru , jsou ale i routry bez antény jen tam muže bejt horší signál a tudíž pak pomalejší internet.

motak
nemusi byt pravda, ty modemy bez externi anteny huawei B3000 maji excelentni prijem signalu. daleko lepsi nez ty prvni verze modemu s externi antenou(resp. on je ten modem v te antene) co mas ty. Ten ma totiz tak spatnou antenu na 800MHz,ze ten signal utlumuje o par dB, nez aby ho zesilovala :)

111®
hodnocení

0x

router bez antény být nemůže, ale může být antena skryta uvnitř a to už není ono jako externí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]