Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zablokování osoby na Facebooku

Od: facebook odpovědí: 5 změna:
Dobrý večer, omlouvám se za možná triviální dotaz, ale s Facebookem zatím nemám moc zkušeností.
Dotaz: mám někoho v přátelích a dopisuji si s ním přes Messenger a následně si tuto osobu zablokuji a na FB odeberu z přátel. Po čase se rozmyslím, že si daného člověka zase odblokuji. V blokovaných lidech je volba "odblokovat". Když daného člověka takto odblokuji, tak si s ním mohu zase začít psát nebo ho ještě nejprve musím znovu požádat o přátelství?
Děkuji za vysvětlení.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

daniela1
hodnocení

0x

Ve většině případů není třeba znovu žádat o přátelství, abyste spolu mohli psát. Pokud chcete být znovu přátelé, pak je třeba znovu požádat.

Ale může nastat několik situací, které psaní znemožní - především když zablokovaný zablokuje blokujícího, ať už předem, nebo dodatečně. ;) Taky jde (šlo) zprávy omezit pouze na "přátelé" (asi šli nastavit i "přátelé přátel").

Anebo taky dotyčný / dotyčná může zprávy jednoduše ignorovat, to taky psaní znemožní. :)

facebook
hodnocení

A pokud si lze s nějakou osobou psát přes Messenger, aniž bych měla danou osobu přidanou v přátelích, tak má to pak vůbec smysl si tuto osobu přidávat do přátel? Jakou výhodu to přidání do přátel vlastně má, resp. má to pro mě nějaké omezení, když tu osobu v přátelích přidanou nemám? Mám vyzkoušeno, že když jsem si někoho odebrala z přátel, tak jsem přesto této osobě mohla přes Messenger psát dál.
daniela1

Hlavní výhoda je právě v řízení soukromí - když něco (příspěvek, příběh) zveřejním pouze pro "Přátelé" nebo něco povolím pro "Přátelé", nezahrnuje to ty, které v přátelích nemám. Vím, že někde jsou ještě další nastavení, ale ta prozkoumaná / vyzkoušená nemám.

Kromě toho má přidání do přátel výhodu v tom, že (i) na Facebooku jste přáteli. Pro skutečné přátele to nic moc neznamená, ale třeba pro spolužáky, kamarády z nějakého klubu nebo kolegy z práce to asi význam má, že jsou bližší než náhodní lidé, kteří se někde setkávají.

facebook
hodnocení

Děkuji za odpovědi.
Jen by mě ještě zajímalo: když si nějakou osobu přidám do přátel, tak má tato
osoba v přátelích automaticky zase mě? Jedná se mi tedy spíše o opačný příklad: když já mám nějakou osobu v přátelích a ta osoba má zase v přátelích mě. Já si následně tuto osobu z přátel odstraním, tak jestli u té osoby zůstanu v přátelích já? To už je pěkně zamotané, že :)
Jednoduše řečeno: může mít někdo třeba v přátelích mě, i když já ho v přátelích nemám? Nebo já jestli si můžu do přátel přidat někoho, kdo mě u něj v přátelích nemá?
hop®

Přátelství je vzájemné. Když někoho požádáš o přátelství, musí tvoji žádost přijmout, abyste se stali přáteli. Když přátelství zrušíš, zmizíš potichu i z přátel toho druhého. Když přátelství zruší ten druhý, tak potom zjistíš, že ho v přátelích nemáš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]