Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.V notebooku přijímáme internet přes wifi. Hlavní stránku máme seznam.cz.Antivir máme Comodo. Defraggler na disky a Cleaner. Počítač pomalé načítání stránek videa problém někdy spustit. Comodo nic nenašel občas použiji defraggler.a Cleaner. Kde bude chyba jak to opravit? Děkuji.
Tenhle HP 250 G3? To nelze opravit. Příčinou pomalosti je (nevyměnitelný) procesor v tom hápéčku - Intel Celeron N2840, navíc přidušený pomalým 5400 otáčkovým diskem a minimem paměti, který se pokouší vypořádat se spoustou javascriptu moderních webů. Možná by trochu pomohla výměna disku za SSD a teoreticky by měla jít zvětšit paměť na 8GB - ale jen výměnou stávajícího modulu RAM za větší, pokud ho dokážete sehnat a nebude stát majlant.. 4GB RAM jsou pro 64 bitový systém dost málo - v je to podstatě mimimum, kde se člověk začíná rozmýšlet, jestli se vyplatí do 64 bitového systému jít.
P.S. Konkrétní HW konfuguraci právě toho vašeho ntb si ověříte na webu HP pomocí sériového čísla, které najdete nejspíše na nálepce v šuplíku pod baterií.
Já bych asi neměla vůbec odpovídat, ale minulý týden jsem tady měla "hodinového ajťáka", který mi řešil stejný problém. Problém byl a on ho v dílně vyřešil, ale pravil, že jednou za čas, je potřeba veškeré vybavení restarovat vytažením ze zásuvky elektřiny a ponechání bez proudu několik minut. Všechno co se dá. On to jmenoval, ale já si zapamatovala takto. Když jsem to říkala svým mladým, měli ze mě srandu, že tohle ví každé dítě a oni to tak dělají celý život, se všemi svými počítači.
A ten počítač se má vyrvat z el. zásuvky za chodu, nebo až po vypnutí? A co to má jako za účel? Hodinovej ajťák. To je dobrý toto...
Ten inženýrský je majitel firmy a správce sítě a já nevím čeho a "hodinový ajťák" je mé zařazení v adresáři mobilu. Musím vám říci, že ten člověk, nebo jemu podobní, jsou pro nás spásou. Přijede, hodinu se v tom vrtá, beze slov, poradí, vysvětlí. Odmítne nebo sní buchtu a kafe, já položím 400kč. Jen to pomyšlení, že stačí zavolat a on mi na dálku napraví to, co já jsem zvrtala a nemusím poslouchat "Babí, cos to udělala? Na cos to zase klikla?" Uvědomte si, že když vy něco nevíte, v zaměstnání nebo v hospodě vám poradí. Já nemám kde a navíc, někdy netuším, na co se to, v doplňující otázce ptáte. A třeba se ujistím: To máte na mysli tu zelenou ikonku vlevo dole?
Nebuďte protiva, pokuste se chápat.
S doporučením ubuntu bych také souhlasil ale prosím na starší hardware pouze odlehčené verze LUBUNTU nebo XUBUNTU, protože vám jde o to aby to na starém železe jelo pokud možno rychle a plynule. Běžné UBUNTU je mnohem náročnější na operační paměť než výše uvedené odlehčené odnože a hodí se spíš na moderní počítače.
Já právě psal Ubuntu, aby bylo přibližně stejně náročné na HW komponenty a dalo se posoudit, jestli jde o slabý výkon počítače nebo je na vině softvér.
Samozřejmě pro případ, že by se rozhodli přejít na linux trvale bych doporučil lubuntu nebo kubuntu. Sám mám rači prostředí KDE. Krom pomalejšího startu významný rozdíl výkonu mezi Lubuntu a kubuntu nevidím a mám ověřeno, že si lidi zvyklí na windows ani nevšimnou rozdílu, když je posadím k otebooku.
a mne by zase zajímalo, jestli se před časem NTB prostě výrazně zpomalil nebo chce řešit problém až dnes, i když byl od koupi ...
Je dost možné, že třeba má plný disk a díky tomu cokoliv trvá veeeelmi dlouho. Někdo si rozdělí disk na systémový a dokumenty, jenže na systémovém nechá volných pár MB... a jakákoliv instalace nebo aktualizace mu počítač znehybní.
Nerad bych vám bral iluze, ale to, jak vám počítač "čistí" ajťák nebude myslím o moc nic jiného, co byste nezvládla sama. Pustí tam CCleaner portable a šichta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.