vy jste mi 2 odbornici.. mam denne 5 oken s 600 tabs otevrenych ve firefoxu a 3 okna s 400 tabs v chrome, chodim po vsech certech po celem svete i na hrane legalnosti a denne mi eset blokuje nejmin 10 webu a vypise threat nebo js miner a zablokuje 2-3 viry. Jeden mesic jsem nedokazal najit funkcni kod do esetu a mel jsem chvili jen defender..., ktery mi dovolil jit i na weby, na ktere me eset nepustil a zadny dialog o zachyceni viru jsem mesic nevidel (ale treba to defender nehlasi). Eset zachyti uplne vsechno a to i komunikaci s internetem, a pta se me u kazdeho noveho programu, chteneho ci nechteneho, na prava k internetu, defender pusti k internetu vsechno rovnou i nechte nainstalovany threat, ktery hned odesle veskere info o vasem pc a nebo si stahne kamarady. Eset nebere zadne prostredky pocitaci a uz na xp byl nejlepsi a ostatni byly vzdy spis samy o sobe adware jako napr avast. Pokud na pocitaci s esetem spustite malwarebytes scan, nic nenajde nebo jeden neskodny PUP. Dokonce ma mod do browseru pro bankovnictvi, ale to nepouzivam, stejne bez tel. se neda uz ani do banky prihlasit.
fran56ris*
Joudic - Ty budeš mít tak 14 max. 18 let. Odborníku.
Všechny tyto programy mají problém. Nově Avast a pořád u soudu McAffe.
Takže Zbohem a šáteček, klidně jim přenechávej informace.
Jak na Windows 7, tak i na Windows 10 jsem vždycky používal integrovaný Defender (ano vím, že se na sedmičkách jmenoval jinak). Nikdy nebyl žádný problém.
Jako velikou výhodu vidím v tom, že jako integrovaá součást operačního systému nijak negativně neovlivňuje běh počítače jako takového.
Pokud jde o W10, pak jsem četl loni nějaké oficiální hodnocení (ne MS) a mezi všemi AV programy byl Defender, který je součástí W10, hodnocen velice dobře, skoro nejlépe. Takže pokud budeš mít W10, není zatím snad nutno nic řešit. Já mám W8.1 a používám již několik let ofic.placený Eset Smart Security (s nástavbou pro platby a IB), ale již víckrát mi nadělal i nepříjemnosti. Na manželčině novějším NB jsou rovněž již W10 a tak to rovněž neřeším.
Žádný, WIN defender bohatě stačí, k čemu zpomalovat počítač dalším programem? používám ho 4 roky a žádný problém, např, Avast se pořád do něčeho s*al a otravoval.
Používám eset. Ale srovnávat účinnost antivirových programů není jednoduché a ani možné udělat dostatečně objektivně. Např. jsem v jednom článku dřív četl, že hodně dobrý je antivirový program Bitdefender. Ale posoudit to nemůžu, protože se tím nezabývám. Sehnat antivir není problém. Stačí objednat na webových stránkách dané firmy. Např. www.eset.cz
Dřív jsem používal Kaspersky, ale moc dobrou zkušenost s tímto programem nemám, ani s poradenstvím té firmy. Když jsem volal na infolinku té firmy, tak se dalo mluvit jenom anglicky. Je to už tři roky zpátky, tak možná ten přístup vylepšili.
douby*
srovnávat jejich účinnost význam skoro ani nemá, žádný z nich totiž není a nemůže být stoprocentní. Vždy mu něco proklouzne, minimálně hrozba která nebyla uplatněna plošně ale jen cíleně.
V životě jsem žádný nepoužil - pouze vyzkoušel ( a zjistil že cizáci zpomalují PC) a nikdy jsem neměl problémy.
Je to dobré pouze na tahání peněz z lidí.
douby*
toto je beze zbytku pravda například na platformě android, tam jde skutečně jen o systematické tahání peněz a zpomalování, u windows bych si až tak jistý nebyl. Windows jsou primárním terčem úspěšných útoků a jejich zabezpečení vzniklému riziku rozhodně neodpovídá.
Spíš bych řekl, překvapuje to ještě někoho? Obzvlášť, když člověk v aplikaci souhlasí se sběrem svých dat. Kšeft s tím jede ve velkém a nikdo se mu příliš nevyhne. Velké množství běžně používaných aplikací má někde schovanou volbu pro odesílání dat, případně je souhlas se zasíláním a využíváním dat podmíněný běžnou registrací potřebnou k využívání dané služby.
ESET. Dříve jsem používal Norton, byl stejně dobrý jako ESET i v žebříčcích testů, ale brzdil PC trochu více. Přešel jsem na ESET a už několik let spokojenost. Kupuji vždy na více stanic a na více let, aby se to trochu za ty prachy vyplatilo... A ještě k tomu brždění PC. Měli jsme starou plečku, kde přítomnost Nortona byla trochu znát. Po instalaci ESET bežel systém skutečně o něco rychleji. Dokonce jsem nevěřil, že vůbec něco ESET hlídá. Tak mě napadl ten nejblbější nápad . Stáhnul jsem si na uloz.to cíleně trojského koně v raru. Pak jsem ho rozbalil, a hle, hned vyjelo okénko ESET, že byla zachycena hrozba. Nedoporučuji zkoušet! Ale fungoval no...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.