Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak mám převést DVD do avi nebo mp4?

Od: andraja odpovědí: 6 změna:
Chtěla bych převést pár DVD do jiného formátu buď avi nebo MP4 (nebo pokud mi poradíte nějaký lepší formát budu ráda). Jak mohu vylepšit kvalitu obrazu? Spojit některá videa dohromady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mark132
hodnocení

1x

Optimální formát je určitě MKV (avi je zastaralý a má problémy s časovou synchronizací stop s variabilními datovými toky a mp4 je zase použitelný jen s velmi úským výběrem kodeků jednoho konkrétního konzorcia a s jinými pracovat vůbec neumí, takže mkv je tu proto aby oba tyto nedostatky odstranil a technicky vychází z nich nejlépe)

DVD disk do MKV souboru můžete snadno převést pomocí zdarma dostupného programu HandBrake,
který je k dispozici pro Windows, Mac i Linux.

Jak mám převést DVD do avi nebo mp4?
mark123

V podstatě HandBrake jen spustíte,... ze zdrojů vyberete DVD disk,... z roletky formátů níže vyberete MKV ... a klepnete na zelené tlačítko START ... celý proces trvá asi půl hodiny. Vše ostatní můžete nechat v předvolených hodnotách, není třeba je měnit.

hodnocení

0x

Dobrý den. Všechno co potřebujete umí Format Factory. Je zdarma.

fran56ris*

Ovšem až na kvalitu.

Ta je dána digitálním záznamem a do něj se nedá nic přidávat pro zlepšení kvality.

Pro velké zjednodušení: 1+1+1+1+1= 5 a to tak bude vždy a nic s tím nenaděláte.

hodnocení

0x

Tady si na to můžete stáhnout zdarma program. Ovšem se zlepšením původního záznamu nepočítejte, spíš naopak. Prostě když někde data chybí, přidat se tam nedají (ubrat ano).

hodnocení

0x

Všechno zvládne třeba Freemake Video Converter.

Tedy až na to zlepšení kvality... z DVD kvality prostě kvalitní 4K neuděláte. Není na to dostatek dat ke zpracování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]