Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se změny ruší?

Od: alena* odpovědí: 15 změna:

Po čerstvě nainstalovaných Windows 10 mi po několikahodinových aktualizacích naskočila na obrazovce hláška "ruší se změny provedené v tomto počítači". Po vypnutí a následném zapnutí se instalace spustila znovu a znovu stejná hláška se zrušením. Poradil by mi někdo laicky, kde je problém? Co mám dělat, aby se vše aktualizovalo jak má a byl by klid? Děkuji :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Laicky je problém v tom, že některá z aktualizací, kterou se W10 pokouší nainstalovat, obsahuje chybu, kvůli které se nenainstaluje správně. Systém jí odinstaluje - to je to rušení změn - a protože Windows update programoval nejspíše cvičený opičák (pozor, ironie) - zkouší jí nainstalovat znovu a znovu se mu to nepovede. Potřebujete zjistit, která aktualizace (označení KBxxxxxxx) to dělá a podle toho pak vyhledat řešení. Další alternativou, jak problém obejít, by bylo stáhnout od MS Media creation tool, s jeho pomocí vytvořit instalační médium poslední edice W10 a provést tzv

čistou instalaci .

alena*
hodnocení

Rozumím a děkuji, pokusím se najít označení chyby abych se mohla něčeho více chytnout, video určitě zkouknu! :)

hodnocení

0x

Laicky to asi nikdo nepoví. Někde bude něco špatně, těžko říci co a kde. Třeba to někde píše nějaký kód chyby.

Osobně mě podobné chování Win 10 tak otrávilo, že jsem s Win skončil a používám Linux. Na domácí použití naprosto dostačuje, drahá polovička ani nepoznala, že sedí u jinýho systému.

alena*
hodnocení

:-D já bych to taky asi nepoznala :-D Bohužel žádný kód chyby jsem nanašla, jen pořád dokola stejné hlášení :( a jde nějak aktualizace úplně "vypnout?"

Aktualizace vypnou jdou, ale ne při nové instalaci. Nemusejí se správně načíst potřebné ovladače a další věci.

Linux poznáte v momentě, kdy na něm spustíte některou věc z prostředí Win, která na něm nepoběží :)

hodnocení

0x

Jakým způsobem jste W10 instalovala? Ze staršího systému, nebo je to nový počítač?

Zkuste si PEČLIVĚ prostudovat toto. Vím, že je to otrava, ale tak to je.

support.microsoft.com/...

alena*
hodnocení

Nový počítač *zmateny*

A W10 jste získala s tímto počítačem na CD? Postupovala jste pečlivě při instalaci?

alena*
hodnocení

Ano ale bez CD, postupovala :(

Pokud jste dostala novy pocitac i s windowsy, tak se neinstaluji, mely by byt nainstalovane, ne? Nebo mate nejaky klic? Jak je instalujete? O jake zmeny jde (co to pise/dela predtim)? Kde jste pocitac koupila?

facs
hodnocení

0x

to ví jen bů...ll gates suž ne .Windows 10 jsou tak zamotané, náladové, nepředvítatelné, náchylné, složité, otravující, že se fakt nedá předpovědět, co bude zítra, jestli vůbec nastartují, když ani neví, co a proč dělají teˇď-

karel556*
Windows 10 běží na stovkách milionů počítačů na celém světě, jen mikroskopická část neschopných uživatelů s nimi má problém, jsou dva důvody proč tomu tak je, buď je hlupák před počítačem, nebo je něco spatně v počítači.

karel556*
hodnocení

0x
Při potížích s aktualizacemi zkusit toto: Otevřít složku Windows - Software Distributor - Download, obsah této složky vymazat - pak Windows - Software distributor - Data Store - soubor Data Store.edb vymazat, pak restart počítače a zkusit znovu aktualizace, mělo by to pomoci.
honza1990

Nepomohlo to... opět 6tihodinová akce k ničemu...

juanka
hodnocení

0x
Dnes se mi stalo totéž, chvíli jsem tedy čekala co bude notebook dělat. Když už jsem začínala mít strach, začala jsem hledat na telefonu, co by to mělo být. V tu samou chvíli se počítač automaticky zapnul a běží úplně v pořádku, bez ztráty souborů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]