Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak s USBéčkem.Trefujete se hned na poprvé?

Od: keebleek® odpovědí: 12 změna:

USB jde zasunout jen jednou tou správnou stranou. Otočením. Jak to řešíte, když ho zastrkáváte do zdířky v přístrojích. Prohlížíte, máte nějak označeno?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Stačí si na usbéčko udělat červeným Permanent fixem značku, myslím tím vrchní stranu kovové části, kterou strkáme do přístroje. Nějakou dobu to vydrží.

hodnocení

3x

Když po druhém pokusu i přes otočení neleze, podívám se z blízka *smich*

doplněno 19.01.20 16:50:

U mne označení horní části je zbytečné - jednou NTB, jednou TV, jednou PC, ... jednou nastojato, jednou placatý... To je pak těžký. A když je to někde vzádu za rohem - to je pak problém se trefit do díry, ne tak ještě vědět, jestli to mám správně :D

hodnocení

2x

mám označeno lihovou fixkou, pro USB do televize mám prodlužku ať nemusím točit s televizí

hodnocení

1x

Nemám označeno, protože prakticky na všech zařízeních co používám jsou USB stejným směrem. Takže až na výjimky se trefuju napoprvé :)

Tak to já to mám na noťasu z každé strany jinak.

tak to musel být ten co notebook "vymýšlel" fakt frajer *smich* já mám nejen na svém, ale i na jiných noteboocích doma a na čelním panelu počítače i na tiskárně všechny orientované stejně, vlastně i USB v autě, a to tak, že plastový zobáček v konektoru je vždycky nahoře. Taky jsem si podle toho vyráběl kryt na starší flashku, který má jen jednu pohledovou stranu a ta je vždy nahoře *smich* akorát TV to kazí, protože má konektor svisle

hodnocení

0x

na straně,která jde nahoru mám nalepenou malou papírovou nálepku - také mne to rozčilovalo,protože někdy to nešlo i když byla správně

hodnocení

0x

Až budeme mít nové zařízení s U/... problém zmizí. Je oboustranný, není problém s připojením; do té doby to budeme občas strkat opačně...

rorschach*

osobně jsem na USB-C zvědav, ale když vidím kolik zařízení má i dnes USB verze 2 místo rychlejší trojky tak si nedělám moc iluzí

USB-C nemá s verzí nic společného. Je to prostě jednotný (a oboustranný) konektor a klidně může používat USB ve verzi 2.0

hodnocení

0x
Na mobil jsem měl z horní strany konektoru kousíček náplasti - poznal jsem tedy i po slepu pouze hmatem správnou orientaci konektoru.

hodnocení

0x

Já si polohy USB pamatuji u všech přístrojů a vím, že USB3,0 má konektory opačně :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]