Nejste přihlášen/a.
Mám na počítači Windows 7, dnes mi to hlásilo, že není podporovaný , že zřejmě - jak chápu - mám vyměnit počítač za jiný s Windows 10. Antivir hlásí, že je všechno v pořádku, že počítač je chráněný. Můžu na tomto počítači pokračovat a přihlašovat se bez strachu třeba do banky? Dík za radu.
Níž je podobný dotaz, právě že mi taky říkal kamarád, abych se raději do banky nepřihlašovala.
Zhruba rok- dva - můžete bez potíží stále fungovat. Pokud internetové bankovnictví nebude mít novou podmínku, která zakazuje verzi W7, resp. určuje pro spuštění jen nové systémy.
Na verzi windows z pohledu bankovnictví prakticky nezáleží, spíš na verzi internetového prohlížeče (to je takový operační systém v operačním systému) a firefox bude pro windows 7 aktualizace vydávat ještě pár let, stejně jako to bylo u XP.
Zatím bych to nehrotil. To neznamená, že dnes prostě přestane Win 7 úplně fungovat. Funguvat bude samozřejmě nějakou dobu v pohodě dál.
Samozřejmě, Microsoft by nejraději hned každému prodal zcela nový systém. Ale ještě bych to nehrotil a navíc existují i jiné varianty. Pro běžný domácí použití bohatě stačí Linux.
Znamená to, že Microsoft už nebude vydávat aktualizace na Windows 7, to je vše. To znamená, že když ve Windows 7 objeví hackeři nějakou díru, nebo způsob, jak se do něj prolomit, tak to nikdo neopraví. A tak dále. Na Windows 10 vychází všelijaké aktualizace každou chvíli, takže je opravdu jenom otázkou času, kdy ho někdo prolomí.
Není třeba ale kupovat nový počítač (tedy, pokud nemáte nějaký starý, ten by desítky nemusel zvládnout), stačí koupit licenci na Windows 10 a přeinstalovat ho (dokonce vám můžou nechat soubory).
licence - přechod W7 na W10 v rámci bezplatného upgrade - zatím stále funguje. Ještě v sobotu to šlo.
@kolikoli Včera přeinstalován W10 z Windows 7 Pro na HP ProBook 6560b (plečka stará cca 12? let) a zcela bez problémů, daleko rychlejší start.
Počítač s Windows10 se nemusí nutně pořizovat nový. Stačí si stáhnout microsoft.com/... a potom nainstalovat. Postup následné instalace je zcela intuitivní a zabere cca hodinu.
Po windows 7 už bych se vydal cestou volně dostupného operačního systému který není zatížen každodenní hrozbou bezpočtu útoků z internetu a jehož dodavatel nemá potřebu mě špehovat na každém kroku, takže bych instaloval třeba Ubuntu Linux viz ubuntu.cz/... z uživatelského hlediska to nic nového není, budete se tam cítit jak doma, nechybí všechny webové prohlížeče (chrome, firefox, opera, ...), kancelářský balík je skutečně zdarma (libreoffice) a ne jen zdarma pár dní a pak předplatné. Nechybí tam Steam, Skype, Viber, pěkná videostřižna OpenShot a tak dále a tak dále, všechno v rámci přehledně uspořádaného katalogu software přímo v rámci systému, takže každá aplikace pěkně dostupná na jedno kliknutí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.