Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stáhl jsem si svinstvo, co s tím?

Od: lucznik® odpovědí: 22 změna:

Hloupě jsem si stáhl do noťasu program VyčistitPočítač4, a teď tam neustále otravuje. Nevím, jak se ho zbavit, odinstalovat nejde, protože nikde se nezobrazuje /všechny programy, ovládací panely, výchozí programy...nikde nic, ani zmínka, jako by nebyl/. Třeba někdo ví, jak se ho zbavit? Děkuji za radu!

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dejte Ctrl+Shift+ Esc, dole "více informací".

V seznamu spuštěných procesů ho zkuste najít. Klik pravým a "otevřít umístění procesu".
měl by se otevřít adresář, kde je ten prevít nainstalovaný.
Zde zkuste najít nějaký uninstal.

Dále lze v tom správci úloh po kliku pravým ukončit a v záložce po spuštění zakázat automatické spuštění.
To pro případ, že by uninstal v první radě nevyšel.

hodnocení

3x

A nemáte v systému vytvořený bod obnovení před instalací toho svinstva?

Pokud ano, nemělo by být nic jednoduššího, než obnovit systém do stavu před instalací.

hodnocení

3x

Sis nestáhnul program, ale zcela evidentně nějaký druh grayware. Už z jejich stránek je patrné, že cílová skupina je, jak to říct diplomaticky bez urážky, ducha mdlého.

Přeinstaloval bych celý systém.

Stáhl jsem si svinstvo, co s tím?
Diplomatický výraz bych měl - všechnoklikač :) Obávám se, jestli konópek nebude to svinstvo čistit svinstvem ještě větším...
pi*

hodnocení

3x

Zkuste se podívat do složky Program Files (X86), tam si najděte adresář EUROBYTE TOOLS. V něm je soubor unins000.exe. Tím by to mělo jít odinstalovat. A nebo případně vyhledejte soubor vp4.exe, který to spouští a smažte ho ( ale to až jako poslední varianta)

Pokud by smazal jen exe tak mu tam zbyde celý ten bordel v registrech. V tom případě pak musí (teda nemusí ale bude to lepší) ještě použít ten výše doporučovaný Ccleaner a nechat vyčistit neplatné klíče z registrů.

hodnocení

1x

A měl bych také poradit.

Prohlédni složky Program Files, nejspíš někde tam by se měla hlavní složka toho svinstva nacházet. Dost často tyto složky obsahují i soubor uninstall.exe. Zkus ho tam najít, spustit a máš vyhráno.

@totak: Ten program je i placený, takže těžko se dostane do databáze malwaru. Takže si s ním MBaM nejspíš neporadí, protože ho nenajde.

hop®
hodnocení

0x

Nainstaloval bych Ccleaner, v něm program odinstaloval nebo smazal, a vyčistil bordel i registry...

To samé (odinstalovat program) umí Programy v Ovládacích panelech Windows;)

Obávám se, že to stažené "svinstvo" se neobjeví ani v Programech Windows, ale ani v Ccleaneru. Ty dvě aplikace se totiž víceméně kpírují.

hop®

@satam: Víceméně ano, ale CC toho občas najde víc než Ovládací panely. navíc je možné rovnou vykydat bordel a porovnat registry, a navíc si uklidit v trayi...

@hop: Nic proti tomu. Ovšem problém je v tom, že patrně ani Ccleaner ani Programy nedokážou odinstalovat to svinstvo. Zkoušet to nebudu, nechci si sám zasvinit PC.

hop®

@satam: K ničemu tě nenutím. Ale CC má v sobě i funkční Uninstall, a je to jeden z mála free SW, kterým naprosto důvěřuju...

Hope, už v XPéčkách a v Sedmičkách jsem si vyzkoušel a porovnával seznamy programů k odinstalaci v Programech (Windows) a v Ccleaneru. Byly totožné. Proto říkám, že pokud nejde aplikace odinstalovat v Programech, Ccleaner obvykle nic nezachrání. V Desítkách to nemám vyzkoušené, ale předpokládám, že tam velký rozdíl nebude.

Podotýkám, že mluvím jen o odinstalaci programů. Registry a dalším bordelem se teď nezabývám.

hodnocení

0x

Dobrý den. Já mám dobrou zkušenost s Revo uninstaller. Můžete zkusit.

Ano, Revo Uninstaller a rovněž ZSoft Uninstaller jsou už trochu jiná liga.

Nevzpomněl jsem si na ně, protože už jsem je cca 2 roky nepotřeboval.

Také ho používám, výhoda je, že odstraňuje i zbytky po programu, které by tam jinak zůstaly.

hodnocení

BOHUŽEL, NEPOUŽITELNÉ. BYLO TO UVEDENO V OTÁZCE NA 2. ŘÁDKU: Nevím, jak se ho zbavit, odinstalovat nejde, protože nikde se nezobrazuje /všechny programy, ovládací panely, výchozí programy...nikde nic, ani zmínka, jako by nebyl/.
Zjevuje se jenom na spodní liště a tam ho lze jen otevřít, nebo zavřít okno.

Neuvedl jste, že se v tomto odinstalovacím programu neobjevuje.

hodnocení

0x
Když nic nepomůže tak MBAM malwarebytes. Na stránkách to vypadá že je to placený program ale pro nekomerční použití tě to furt ještě nechá stáhnout. Akorát už to nejde jako dřív nechat instalované a pravidelně stahovat aktualizace. Musí se před každým testem myslím znova stáhnout aby si nscucal databázi potvor.

kimbert*
hodnocení

0x

Můžu doporučit tento program eset.com/... ,eset je kvalitní antivir a jednorázová kontrola zdarma s nejaktualnejší databázi je dělaná pro tyto případy napadení.

pi*
hodnocení

0x

A zkoušel jste technickou podporu programu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]