Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, protože jsem poslední dobou málo používal PC, býval delší dobu většinou vypnutý z elektřiny. Vybila se baterie CR 2032 a začaly problémy i po její výměně (je vyřešeno). Nyní PC z elektřiny neodpojuji a funguje jak má, ale většinou nejde zapnout - nerozjede se monitor ani PC a nereaguje na opětovné zapínání či tlačítko restart. Po vypnutí a následném zapnutí elektřiny k PC jde normálně zapnout a funguje opět OK. Klidně (a rád) bych jej nechával odpojený od elektřiny, ale zas by se vybila baterie.. Poraďte, prosím, co stím, případně jak se používá PC, když se používá 1x za týden a v létě i 1x za měsíc. Děkuji. Zd
Váš PC má zřejmě nějakou závadu. Ta baterie musí vydržet mnohem, mnohem víc, než týden. Mám kupříkladu ve skříni 20 let starý PC s originální baterií, zapnutý nebyl nějakých 10 let a když jsem ho teď zapnul, naběhl zcela bez problémů.
Nevím, jak dalece jsou ty baterie dobíjecí, ale v mém současném PC je baterie cca 15 let a zatím se nestalo, že by se vybila. Je sice pravda, že počítač zapínám prakticky denně, ale nebyl problém ho zapnout ani po 2 měsíčním odpojení ze sítě.
Před pár lety jsem získal starý notebook, který ležel několik let v regálu a jeho napájecí baterie byla totálně mimo (už nešla ani nabít). Po připojení ke zdroji normálně naběhl operační systém, do BIOSu jsem nemusel. Od té doby ho zapínám tak jednou za 2 měsíce (přes zdroj - s tou mrtvouou napájecí baterií) a funguje normálně.
Podle mě tam máte něco špatně.
Ta původní baterie odešla po cca pěti letech. Vyměněná (nová) baterie je snad stále dobrá. Nepsal sem, že vydrží týden. Nebo se při zapnutém PC nebo jen připojeném k elektřině baterie dobíjí? To asi nejsou dobíjecí baterie nebo ano? Při vybité baterii se normálně nespustil PC, ale naběhlo okno s biosem a po odklikání čehosi se PC rozjel. Takže tato nová bat. musí být OK.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.