Nejste přihlášen/a.
1) Co mě může potkat, když nenechám naistalovat windows 10. Jaké chyby? Co se může přihodit? PC pužívám pracovně, program účetní mám v dosu-účto, z kterého posílám přehledy pro OSSZ, no pro všechny potřebné úřady elektronicky. . Též datovou schránku a také příkazy z banky. Faktury přijímáme e-mailem. Antivir mám eset.
2) Na kolik Kč přibližně to vyjde, když nechám nainstalovat windows 10? Instalace + práce programátora?
3) Jak dloho to trvá, než se nainstalujou widows 10?
4) Nebo jít rovnou do nového PC, ale ta práce zase nahazovat všechny funkce, programy. Děkuji
1. Není nutné přecházet na win 10 , to že se win 7 nebude aktualizovat znaméná pouze to , že když se v budnoucnu objeví nějaký chyba bude snadnější proniknout do Vašeho PC. Toho bych se ale stejně nebál.
2. Ceny sou smluvní , klíč na win 10 pro se dá sehnat od 60kč práce 1 hod 600kč je takovej střed.
3. čistá instalace 10-20min v závislosti na rychlosti pc
4.Pokud nemáte stoletý PC nebo NTB je zbytečnost kupovat
1. Nic strašného, podstatná není podpora windows 10 ale spíš podpora ze strany dodavatele antivirového řešení a podpora ze strany dodavatele internetového prohlížeče jakožto operačního systému v operačním systému a vaší brány do internetu. Podpora firefoxu bude pro windows 7 ještě několik let.
2. nejde ani tak o cenu jako spíš o komplikace které s tím budou spojeny, od ztráty podpory některých zařízení kvůli absenci ovladačů až po různé uživatelské komplikace či ztráty dat. Nefunkční software na který jste zvyklí, atp.
3. Dlouho ne, řešení problémů po dokončení instalace ale může trvat klidně týdny... pokud se je vůbec podaří odstranit
4. Nové PC jen kvůli ukončené podpoře OS je zbytečné vyhazování peněz, jak bylo řečeno windows 7 budou spolehlivě fungovat minimálně ještě rok dva ... možná déle. Není důvod stresovat a zmatkovat.
Pro mě bylo řešením už v době kdy microsoft přišel s pro mě naprosto nepřijatelnými windows 8 přechod na ubuntu linux, tím jsem tyto problémy vyřešil a jsem spokojen, mám ten systém nasazen doma i v práci, bez potíží na něm provozuji office zdarma, grafické editory, 3d editory, hry na platformě STEAM, virtuální realitu, linux má dnes velmi širokou podporu hardware takže bez problému se hned chytla i domácí tiskárna a skener, prostě spokojenost a nemusím se stresit s tím že microsoft mi každou chvíli něco zkouší silou vnutit a sledovat každý můj krok skrze online microsoft účet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.