Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Win7 vers. Internetbanking

Od: svatoslav odpovědí: 18 změna:

Zdravím, od zítřka Win7 již nebudou podporovány, přemýšlím, jak to budete řešit s Internetbankou? Kamarád uváděl, že tato aktivita už zřejmě bezpečná příliš nebude... Díky za názory

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jakofuk
hodnocení

1x

to je něco jako od zítřka nejsou podporované trenky? bude bezpečné je nosit

mark123

podpora internetových prohlížečů na windows 7 tím nekončí budou jejich aktualizace vycházet i pro tento systém dál, a to je pro internetové bankovnictví skutečně podstatné, aktualizovaný a bezpečný internetový prohlížeč a ne operační systém.

Web banky tě k vůli tomu nepustí.

svatoslav
hodnocení

N e r o z u m í m - kam mě web banky nepustí?

mark132132
hodnocení

1x

kamarád tak trochu pindá z cesty, dokud vychází aktualizace internetového prohlížeče (firefox, chrome, opera, ...) pro který jsou internetová bankovnictví napsaná, je téměř jedno na jakém operačním systému ten internetový prohlížeč běží.

A akatualizace chromu budou pro win 7 vycházet ještě minimálně rok, aktualizace firefoxu klidně ještě další 4 roky jako to bylo u windows xp.

Mam stejny problem.Dneska sem volal na banku Moneta,a tam sem se dozvedel od operarora ze zadny operacni system v tom nehraje zadnou roly.Ale pro jistotu mi zavola do patku co a jak.Operaterum se neda verit,kazdy vam rekne neco jineho.V patek vam dam spravu co zistil.*zmateny*

svatoslav
hodnocení

Ano, čekám na Vaši zprávu, byť jsem si i já své banky písemně dotazoval... je třeba mít vše ošetřeno...

hodnocení

1x

Takže dneska sem dostal zpravu z Prahy,mam banku Moneta.Nemusite se ničeho bat.Žadne prohliženi na bankovnictvi Vam nehroz.každa banka si sve zakazniky važi a tak s staraji o vaši bespečnost.Nevim jak mate zajjišteny počitač,ale ja osobne použivam antivir eset placeny.Kupuj stale licenci na 3 roky.Nikdy se mi nestalo abyse za 15 let dostal kemne nejaky trojan.Hodne štesti.*tanec*

svatoslav
hodnocení

Co přesně napsali? Postačí dvoufaktorová autorizace (heslo+PIN kod SMSkou)? Keylogeři si (vir v PC) zjistí heslo podle toho, co na klávesnici mačkáte, ale slyšel jsem, že pokud máte tlačítkový telefon, tak ten druhý "zámek", to jest kod, co banka zasílá na mobil SMS zprávou, prolomit nelze... díky za další názory

hodnocení

0x

Bylo to tak i u konce Windows XP.

Pokud máte legální Windows 7, tak si přejděte na Windows 10. Stále to jde, ale je nutné to někdy lehce obejít. V první řadě naplno zaktualizovat ty sedmičky a nsatavit do nich třeba velký kurzor, zvětšené písmo a jiné vychytávky usnadnění pro pomoc postižených. Pak stáhnout na stránkách W10 upgrade prográmek a ten už jede sám a W10 stáhne a nainstaluje.

Nebo přejděte na linux třeba Mint.

nonek, diky

hodnocení

0x

Podobně jak Win XP dopadne za nějaký čas i Win 7. Stejně tak na Androidu 4 nefunguje dnes Smart klíč ČSOB...takže asi tak... i u Win 7 budou ještě nějaký čas zaplátovány velké chyby, ale jinak to bude podobné jak u XP...

doplněno 14.01.20 21:20:

doplním gumidka ...ohledně Win 10 místo Win 7

doplněno 15.01.20 20:53:

A dnešní seznam.cz o Win 10

hodnocení

0x

Přechod na Win10 není jen tak samozřejmost. Musí to podporovat HW vašeho počítače.

doplněno 16.01.20 10:18:

Toto je oznámení České spořitelny, takže konec dohadů.

Win7 vers. Internetbanking

Windows 10 hw požadavky (shodné s windows 7). Kdo má ještě v provozu Pentium III v socketu 370?

Procesor 1 GHz nebo rychlejší

Paměť RAM 1 GB pro 32 bit verzi, 2GB pro 64-bit

Pevný disk – 16GB pro 32bit, 20GB pro 64 bit

Grafická karta s DirectX 9 nebo novější s ovladačem WDDM 1.0

Rozlišení obrazovky 800×600 a vyšší

svatoslav
hodnocení

Další dotazy: 1) mám legální Win7, kolik mě budou stát legální Win10?

2) jak moc je/není bezpečné chodit i z nezabezpečených Win7 do Internetbanky?

Zde je toho popsáno víc než dost.

hodnocení

0x
Je to asi nepravděpodobné ale pokud používáte třeba Autodesk Inventor 2012, tak si přechod na win10 rozmyslete, ten na 10 nejede.

Můžete nainstalovat Win 10 na rozdělený disk a použivat oboje. Při bootování si můžete vybrat.

Pokud máte výkoný pc tak se nechá nainstalovat virtualní PC a do něj dát Win10.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]