Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak probíhá interpolace různých framerate?

Od: monitor odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, obraz je na pomezí software-hardware, týká se různých snímkových frekvencí. Mám multimediální box (DVBT-2, další vstupy) a v možnostech si mohu zvolit, jaké Framerate má být na výstupu (24,25,50,60).

Jakým algoritmem se převádí, když zdrojové video má odlišnou frekvenci (například 24-50)? Existuje víc způsobů? S ohledem na to, aby byly potlačeny přeskoky(jerking) a zachována synchronizace zvuku
-1. Způsoby, které pracují pouze s existujícími snímky (nevytváří mezisnímky prolínáním dvou). Jak je řešeno, aby nedocházelo k mikrotrhání?
-2. Nějaká mezi interpolace? A to u všech snímků a nebo jen u těch, které by se musely vynechávát/duplikkovat(viz výše) . Nezhorší se kvalita (rozmazání, dvojité hrany)? A i tak, nebude tam vidět trhání?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Přiznám se že nevím jak u PC a multimediálního boxu, ale co se týká TV vysílání, tak tam se to prostě zrychlí na 25 FPS, aby to na 50 Hz vysílání vypadalo normálně bez trhání. Přišel jsem na to spíše náhodou, když jsem si zkoušel pustit na notebooku film, který zrovna běžel v televizi. V televizi byl rychlejší.
monitor
hodnocení

Rozumím, ale to očividně u vysílání v reálném čase je nemožné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]