Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodičovská kontrola - možnosti W10

Od: jmlc® odpovědí: 10 změna:

Zdravím všechny, problematiky znalé zvláště!

Jak jsem někde zmínil, musel jsem (kvůli synovi a jeho pokusům o restart při instalacích) reinstalovat OS. Bohužel, jako nejsnadnější verze mi připadla UPGRADE na W10. PC je sice stále funkční a všechny ovladače i programy mu jedou bez potíží dál, ALE!

Na W7 bylo možné nastavit rodičovskou kontrolu velmi jednoduše. na W10 musíte registrovat PC, souhlasit s milionem sledování, vytvořit účet dítěti, nastavit... no a podle recenzí nakonec celé to kolečko je k ničemu. Buď nefunguje časování nebo pouští i weby či programy 18+.

Hledám a hledám, ale najít jsem dokázal jen rodičovskou kontrolu pro mobily. Znáte někdo nějakou free nebo levnou aplikaci, kde by se dalo nastavit?

Potřebuji:

1) čas možného spuštění od-do (nastavení 7 dní v týdnu)

2) nastavení možnosti spouštění/zákazu programů a her 12+, 16+, 18+

3) něco, co se nedá jen tak lehce obejít - eset family mi syn na telefonu obešel za 15 minut.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

Stále jsem nikde nenašel ideální software - tak jsem jen přihodil heslo pro uživatele a alespoň čas takto vyřeším - přihlášení jen přes mámu/tátu.

S těmi hrami a obsahem 18+ budu muset prostě důvěřovat a občas prověřovat. U mladšího to půjde, ale starší si asi tak často do PC nenechá sáhnout :(

tomas11*
hodnocení

0x

napsal jsi -Na W7 bylo možné nastavit rodičovskou kontrolu velmi jednoduše - tak já bych opět dal W7 a je po všech problémech i po těch které ještě přijdou.Ta instalace netrvá zas tolik dlouho.

hodnocení

Sice jsem si to taky říkal, ale teď jsem tři dny v práci a nestihnu to (byl jsem od pátku...vč. víkendu). Ukončením podpory se nebude dát aktivovat W7. Čistá instalace by tedy šla asi jen s nějakým crackem... a to zase nechci.

V klidu... instalovat, aktivovat a používat pořád normálně půjde ;) jen a pouze nebudou vycházet nové aktualizace, toť vše.

tomas11*

no proč by nešly aktivovat , a ty s crackem nikoho nekousnou pokud tedy nemá svoji aktivaci.

hodnocení

zkusit to můžu - ale pokud nebude k dispozici reaktivační telefonní linka, nezaktivuju to a netuším, jestli pak stále půjde instalovat W10 s klíčem W7...

Proč linka? Aktivovat se dají i online a pohodlněji, prakticky bez práce. A aktivovat normálně jdou.

hodnocení

Pokud jsem měl již aktivováno, následná "reaktivace" bývala vždy tím šíleným hovorem a klikáním čísel. Jinou variantu "reaktivací" jsem nezkoušel. Uvidíme - ve čtvrtek mám volno.

xx*
hodnocení

0x

Nápověda by nepomohla?

support.microsoft.com/...

hodnocení

"přejděte do vaší rodinné skupiny a přihlaste se" - a to je ten problém... registrace milion, souhlasy s reportováním, sledováním.. je to psychologické k.o. této možnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]