Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je #?

Od: babkazov® odpovědí: 12 změna:

Co to je #, říká se tomu hešteg? Říkám to dobře? K čemu to je, kdy se to používá?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Označení klíčového slova v programování, hlavně pro skriptovací jazyku v Unixu. Poslední dobou se to používá i jinde, např. na sociální sítích.

hop®
hodnocení

4x

Ano, píše se to hashtag, používá se většinou k vyhledávání společných nebo podobných témat.
Funguje i zde na poradně, zkuste kliknout na #hashtag :)

douby*

#blabla je hashtag, ale samotný symbol # je jenom hash

hop®

@douby: Myslím, že netvrdím nic radikálně odlišného, pro okamžité vysvětlení byla moje odpověď snad dostačující a odborný rozbor problému nebyl v té chvíli bezpodmínečně nutný, a asi ani žádoucí...

hodnocení

4x

Úplně prapůvodně je to ale v angličtině znak pro slovo "číslo", tedy něco jako naše "č." Např. si vzpomínám na písničku s názvem "Life #9".

douby*
hodnocení

3x

ne to fakt není hashtag ... hashtag je specifický způsob využití takového klíčového slova bez mezer které začíná právě znakem # a slouží k seskupování tematicky podobných zpráv. Tedy #poradna je hashtag, ale # je už jen hash, česky křížek :) viz en.wikipedia.org/... nebo česky cs.wikipedia.org/...

hodnocení

2x
Teorie byla vysvětlena a co se praxe týče.. Když chceš vyhledat odkazy o nějaké stránce a zadáš do Google její adresu tak ti místo odkazu přímo otevře stránku, zatimco, když před adresu hodíš hešteg, tak ti nabídne výsledky hledání.

ij
hodnocení

2x

úplně od podlahy: Je to znak jako každý jiný (_?>). Důležitý je jeho význam, například v psaném textu může > může být odrážka, v programovacích jazycíh většinou značí komentář(v daném řádku napravo od # je komentář) a samozřejmě to má i význam na těch zmíněných sociálech

hodnocení

Ahááá, děkuji! Krásný večer a zítra krásnou neděli přeji. :)

hodnocení

Stále mi to vrtá v hlavě a raději se ještě jednou zeptám: Takže, kdy jsem si já, nesmírně slabý uživatel netu, pomyslím, že # je to něco jako uvozovky? Udělá stejnou "službu"? Tedy mi?

hop®

Uvozovky jsou pouze optická a gramatická záležitost. Kdežto # nebo třeba @ mají i nějaké funkce, využívané v třeba v prohlížečích. Pokud napíšu "babkazov", nic to neudělá. Pokud napíšu @babkazov, označí to uživatele. Pokud napíšu #babkazov, vytvoří to vyhledávací odkaz.

hodnocení

Téééda, Hope, to jste mě dostal. Týýý jooo, co ten sterejda Gůgl všechno neví! Já tušila, že hodně, ale tisíce?! Vzalo mi to na chvíli dech! *alene*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]