Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvě grafické karty

Od: janmk odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat je-li možné v počítači Acer Aspire GX-781 mít zapojené dvě grafické karty. Zdroj má výkon 500W, procesor i5-7400, 1TB HDD a grafická karta je GTX 1050 Ti. Při hraní mám problémy, že mi hra padá ze 120 FPS z ničeho nic na 5FPS chvíli se sekne a zase jede ale během pár vteřin zase FPS padají. Po pár hrách toto ale přestane. Díval jsem se na videa kde s touto grafickou kartou a stejným procesorem hrají (Fortnite) a ani jednou se jim nestalo to co mně a i FPS měli o cca 10-20 FPS větší. PC už mám sice 2 roky ale docela se o něj starám. Defragmentace disku, Driver Booster, různé appky na vyčištění RAM. Výsledek téměř nulový... Všechno jsem odinstaloval. A novou lepší grafickou kartu kupovat nehodlám a procesor si myslím že je dostačující... Takže mě tedy napadlo dokoupit 750 Ti a byl bych rád, kdyby třeba nějak spolupracovali a nabízeli tedy společně větší výkon. Samozřejmě nevím jestli by to fungovalo. Ještě mě napadlo jestli ty dropy FPS nemůže způsobovat třeba usazený prach ale to si nejsem jistý. Budu rád za všechny rady. Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

anon65534
hodnocení

1x

Kup si SSD a přeinstaluj si na něj operační systém a tvé nejhranější hry, Zbav se "appek" na čištění ram protože jsou úplně k ničemu a akorát ti žerou procesor a paměť tím že neustále běží na pozadí, tvůj operační systém se umí dobře postarat o RAM na to fakt další programy nepotřebuješ a navíc - Nevyužitá RAM je plýtvaná RAM (tím se nezastávám zabloatěných programů)

A ty dvě karty spolu fungovat nemohou protože nVidia má na rozdíl od AMD velice striktní nároky na SLI (jsou potřeba stejné grafické čipy a stejný typ jejich paměti)

janmk
hodnocení

Ještě bych se chtěl zeptat jestli bude s počítačem Acer Aspire GX-781 kompatibilní tento SSD disk
czc.cz/...
Nebo
czc.cz/...
Popravdě podle parametrů je SSD od Intelu mnohokrát lepší (čtení/zápis) a pouze o 50kč dražší...
anon65534

Nikde jsem nanašel jestli má ta deska m.2 sloty (pro intel ssd, což je taky důvod proč je rychlejší) takže se buď budeš muset podívat přímo do počítače nebo si kup to od samsungu to by mnělo jet určitě

hodnocení

0x

Aby to fungovalo, je potřeba použít SLI bridge, musí to podporovat procesor a hlavně ty grafické karty musí být obě stejné.

janmk
hodnocení

tntrade.cz/...
Myslíte například tento SLI Bridge?
A ten můj procesor by měl dvě grafické karty 1050 Ti zvládnout?

Procesor by snad měl být OK. Pak to taky musí podporovat deska, na to jsem v původní odpovědi zapomněl.

Nu a hlavně SLI je, nebo bývalo dost háklivé. často nestačila jen grafika se stejným čipem, ale muselo se jednat o grafiku od stejného výrobce.

Kdysi dávno jsem měl v SLI 2x GTX 260. Byly různých výrobců a fungovaly, ale nezvládal to zdroj, protože 500W to tehdy neuživilo, musel jsem koupit 700W. Teď už ty grafiky nejsou tak žravé jako kdysi.

Chce to zjistit, kde je to úzké hrdlo průtoku dat.

Anebo pro začátek snížit detaily 120 fps stejně lidské oko nepozná. 60 by mělo bohatě stačit a upřímně řečeno obvykle stačí cokoliv nad 40 fps.

clovicek*
hodnocení

0x

Ahoj , o SLI vůbec neuvažuju protože i kdyby si tam dal 2x1050TI tak nárust výkonu bude nula nula prd. SLI je tak dobré pro někoho kdo má milion koupí si nejnovější kartu za 30tisíc a k tomu koupí druhou aby měl něco navíc. Když už chceš zlepšit výkon GPU tak prodej GTX 1050TI dá se střelit kolem 2k a kup si GTX 1060 dá se koupit kolem 3k. 500w zdroj by to dá v pohodě.

Nicméně i ta 1050TI by ti fornite měla dát v pohodě. Zkus odinstalovat do čista drivery a nainstalovat znova. Případně se podívat na teploty processoru a grafiky jestli tam není nějaká chyba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]