Nejste přihlášen/a.
Je tady nějaký dobrý IT
Ve Firmě máme starý server který má disky D a E a nový server s Disky G a dále.
Jako správce aplikace občas zálohuji data pro různé činnosti.
U těch serverů je provedena tzv. virtualizace.
Pokud kopíruji data na starém serveru nebo na novém z disku na disk tak je vše OK.
Ale nyní jsem si chtěl pro ulehčení zkopírovat několik složek ze starého na nový server, abych to pak nemusel přesouvat.
Ale při komprimaci zkopírovaných složek mě udivilo, že v jedné složce jsou dva soubory se stejným názvem a pokud jsem jeden ten soubor smazal, tak se tam objevily další dva soubory se stejným názvem.- tím pádem komproimace nebyla možná.
Je toto způsobeno tou virtualizací, že nelze kopírovat složky z jednoho serveru na druhý - virtualizaci moc nerozumím.
Na obou serverech je windows - samozřejně na každém jiný.
Virtualizované stroje by se navenek měly chovat stejně, jako normální stroje hardwarové. Tam bych potíž (aspoň ze začátku) nehledal.
Ve WIN (ani v jiných OS, co znám), nemohou normálně v jednom adresáři být stejně nazvané soubory. V Linuxu/Unixu se musejí lišit alespoň velikostí písmen (stačí jedno písmeno), Windowsům na velikosti nezáleží, tam musejí být názvy opravdu jiné. Ale pozor, do názvů se samozřejmě počítají i přípony, ovšem ty se v některých nastaveních ve WIN nezobrazují. Takže nejdřív bych se přesvědčil, že vidím i VŠECHNY přípony souborů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.