Nejste přihlášen/a.
Máte někdo zkušenosti s laserovou tiskárnou "Samsung C410 Series"?
Diagnostika ukazovala cca 60 % barevných tonerů a cca 30% toneru černého. Pak se objevila hláška, že černý toner dochází. Vytáhnul jsem kazetu, trochu s ní zatřebal a vložil zpět. Těch barevných jsem se ani nedotkl. Po zapnutí tiskárny mi diagnostika hlásí, že nejsou vloženy kazety. Tedy ne, že by v nich nebyl toner, ale že tam vůbec nejsou. Ani jedna. Už se mi před časem stalo něco podobného, jen "chyběla" pouze žlutá (přitom krátce před tím byla cca 30 %). S novou kazetou vše fungovalo. Že by ale z ničeho nic odešly všechny 4 kazety zároveň? Kupovat cvičně novou sadu se mi nechce, když nevím, jestli není příčina někde jinde.
V dostupném návodu o něčem takovém není zmínka a bych to nesl do servisu, kde mi za 600 Kě za diagnostiku doporučí tiskárnu zahodit (samozřejmě těsně po záruce) se mi taky moc nechce.
Dík za radu, na odpadník jsem si nevzpoměl. Plný zdaleka nebyl, ale po jeho vysypání (tentokrát do koše, nikoliv na stůl, jako posledně ) a po vytažení všech kazet a jejich novém vložení tiskárna opět funguje
. Ovšem jestli to bylo odpadníkem, proč to nehlásilo problém s ním, ale hlásilo to nepřítomnost všech kazet? Že by to originál značkový diagnostický program dodaný s tiskárnou neuměl?
Smůla akorát je, že jsem včera z nouze vytiskl cca 50 stránek na staré, pomalé a hlučné jehličkové epsonce. Doteď mě z toho brní hlava.
Jo jo, technika začíná být příliš chytrá a choulostivá. Není nad staré, dobré a zcela pitomé přístroje. Například zmíněná jehličková "epson LQ 1050+" je stará minimálně 20 let, já jí odkoupil od firmy, kde tiskla poměrně hodně před 11 lety a za tu dobu jsem jí nechal jen jednou vyčistit a sám jsem jednou napružoval pružiny v podavači. Tiskne dodnes docela kvalitně, pásky se dají stále ještě koupit a její provoz mě stojí cca 100 Kč ročně. Kdyby nebyla tak zoufale pomalá a jen černobílá, jinou tiskárnu bych nepotřeboval. Jen se obávám, že další Windows (mám Win 7 a už to byl trochu problém) už pro ní nebudou mít ovladač .
no velká přednost těchto tiskáren je průklep , místo opakovaného tisku, Tedy pokud se ještě dělá tlakocitlivý papír na faktury..ale o tom již nemám páru. To je tuším 12jehlovka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.