Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel - poradit se vzorečkem na výpočet

Od: vl* odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer všem,
jsem začátečník v excelu a moc mi to za tím nejde :-D Byl by někdo ochotný mi poradit se vzorečkem, který by mi umožnil splnit toto zadání?
Vytvořte alespoň 6 výdajových položek a učiňte je nějakým způsobem závislých na na počtu hostů na svatbě (např. za každého hosta se zvyšují náklady na položky jídla, pozvánky, ... ).

Moc díky za rady! :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lobo*
hodnocení

0x
Vždyť se jedná o obyčejné násobení.
Nebo mi něco uniká?

wlado*
hodnocení

0x

Potřebujete vybrat pole, ve kterém budete měnit počet hostů. Dále sepsat jednotlivé položky, k nim jednotkovou cenu (cenu za položku) a ve vedlejším sloupci vynásobíte jednotkovou cenu s počtem hostů. Buďto můžete udělat každý vzoreček zvlášť, nebo "uzamknout" buňku s počtem hostů ve vzorečku ($B$1). Celková cena jednotlivých položek se bude měnit podle počtu hostů. Přikládám obrázek, jak by mohla tabulka vypadat.

Excel - poradit se vzorečkem na výpočet

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]