Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer všem,
jsem začátečník v excelu a moc mi to za tím nejde Byl by někdo ochotný mi poradit se vzorečkem, který by mi umožnil splnit toto zadání?
Vytvořte alespoň 6 výdajových položek a učiňte je nějakým způsobem závislých na na počtu hostů na svatbě (např. za každého hosta se zvyšují náklady na položky jídla, pozvánky, ... ).
Moc díky za rady!
Potřebujete vybrat pole, ve kterém budete měnit počet hostů. Dále sepsat jednotlivé položky, k nim jednotkovou cenu (cenu za položku) a ve vedlejším sloupci vynásobíte jednotkovou cenu s počtem hostů. Buďto můžete udělat každý vzoreček zvlášť, nebo "uzamknout" buňku s počtem hostů ve vzorečku ($B$1). Celková cena jednotlivých položek se bude měnit podle počtu hostů. Přikládám obrázek, jak by mohla tabulka vypadat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.