Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení k Internetu

Od: ivosisko® odpovědí: 7 změna:
Notebook Lenovo g700, Win10, WiFi adapter Broadcom 802.11n - nelze se připojit k wifi (heslo je OK - s mobilem a tabletem potíže nejsou), ovladač wifi karty jsem aktualizoval
Při měření wifi sítí scanerem, jsem zjistil, že výkon sítě dost kolísá (-40 - -80 dBm) - notebook se na chvíli připojí a za pár sekund je bez přístupu k internetu
Kabelem se připojit nemám možnost. Signál se šíří z routerů (jsou 3, každý je v jiném patře, každý tvoří svoji síť, já jsem v přízemí, ale nejčastěji se připojuji k síti nade mnou). Když přejdu do jiné místnosti, tak je signál "silnější" a stabilnější
Jaký nejrozumnější postup navrhujete? Má smysl se snažit o výměnu wifi adaptéru (lze použit jiný adaptér, než který je určený pro NB Lenovo)? Bylo by pro stabilitu signálu lepší vyřadit router, který je v přízemí a ke kterému se "nic" nepřipojuje?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dolga*
hodnocení

1x

Všechny routery bych dala do továrního nastavení, pak nastavila nová hesla a pravidla. Tím by se vyřešilo mnoho problémů. A navíc bych na to pozvala někoho, kdo tomu rozumí, protože se to vyplatí, že to pak pořádně funguje. Nic ve zlém, já bych to také asi uplně neuměla i když svůj router sem si nastavila dobře, nevím ale, jak bych to zvládla u Vás třeba..

hodnocení

Děkuji za reakci...ano, kdyby to byl můj majetek, tak bych postupoval podobně, ale majitel na mé návrhy neslyší *nevi*

111®
hodnocení

1x

především se ouknout INSSIDERem na kterých kanálech ty routery pracují, jestli se neruší. Pokud jsou na jednom kanále nastavit každý na jiný kanál, zrušit nastavení AUTO pro volbu pásma a vyhradit natvrdo jen jedno , nastavit jen jednu normu Třeba G a zakázat mixed. pokud je v každém patře solo síť, tak ji také pojmenovat jinak aby jsi věděl kam se připojuješ. Třeba podle pater.

dolga*

Vynikající odpověd, škoda, že už nemůžu hodnotit.

111®
hodnocení

0x

Jsešv přízemí a tam je router ke kterému se nic nepřipojuje tak se k němu připoj ty: co je to za nesmysl mít na patře router a připojovat se do pater?

hodnocení

Ona síť v přízemí má tak slabý výkon, že se k ní jakékoliv zařízení odmítá připojit, jen je na scaneru vidět, jak se výkon "přízemní" sítě střídá s výkonem sítě z I. patra (když jedná stoupá, tak druhá klesá a opačně)...

111®
hodnocení

0x

a co takhle zkusit se dostat do toho v přízemí? no totiž pokud jsou na stejném kanálu tak se to přepíná a kvalita je v čudu.

a nastavit si ho podle sebe..alespoň změnu kanálu a pásmo 2,4 natvrdo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]