Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přidat, odebrat programy nezobrazuje vše

Od: antilopa123 odpovědí: 17 změna:

Zdravím,

Mám takový delikátní problém,v ovládacích panelech v pc windows xp se mi náhle přestaly zobrazovat položky v okně"přidat nebo odebrat programy"abych byl přesný,pár programů a aktualizací"asi tak 25procent"se zobrazí,ale není možné je odinstalovat,či jinak je konfigurovat!

Mám podezření že za tímto problémem může být program autoruns na správu a využití běžících programů v pc.Tento software jsem po tomto zjištění odstranil,ale můj problém"viz výše"se nevyřešil.

Děkuji za sebemenší podnět jak tento problém vyřešit:s pozdravem antilopa.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sondaw*
hodnocení

2x
kopíruji:
problémy se zobrazením programů v Přidat nebo odebrat programy
Při instalaci a odinstalaci programů nemusejí být instalované programy ve funkci Přidat nebo odebrat programy zobrazeny správně. Ve skupinovém rámečku Aktuálně nainstalované programy může být zobrazen pouze jediný textový řetězec nebo velká mezera před položkami programů. V některých případech nejsou programy zobrazeny vůbec. K tomuto problému může dojít, pokud některý nástroj pro odinstalaci programů nesprávně odebere položky registru, které používá systém Windows a panel Přidat nebo odebrat programy. Klikněte na tlačítko Start, potom na příkaz Spustit a zadejte příkaz cmd. Na příkazovém řádku zadejte příkaz REGSVR32 APPWIZ.CPL a ten odešlete.
Jinak pokud potřebuješ odebrat program, který již byl odinstalován a stále se v Přidat odebrat programy zobrazuje nebo naopak odstranit nejde, protože chybí tlačítko pro odebrání, je možné tento problém opravit v registru:
Spusť editor registru ( Start -> Spustit> regedit). Přejdi na klíč KEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoft WindowsCurrentVersionUninstallJMÉNO PROGRAMU. Na pravé straně se nyní zobrazí několik položek. Najdi položku NoRemove a NoModify a změň jejich hodnotu z 1 na 0. Změny se projeví po restartu počítače.
antilopa123
hodnocení

Díky sondaw za snahu,ale na konci toho řetězce přes příkazovou řádku jak jsi psal mám jenom avast a nějaké windousácké programy.Rád bych kdyby šlo nějak obnovit funkce přidat-odebrat programy,tak aby se mi zobrazily všechny funkce jak mají.

Mimochodem jsem ještě zkusil kouknout do ccleaneru,jestli by tam nešly spravovat programy a zobrzí se mi jich tam ještě méně,než ve přidat-odebrat programy...tak fakt nevim co s tím...poradtě prosím někdo.

hodnocení

0x

Aktualizace se dají skrýt nebo zobrazit zatržením check boxu Zobrazit aktualizace v okně Přidat / Odebrat programy.

stevo5*

spider - áno, ale vždy to platí pre všetky aktualizácie, nie pre ich časť.

sondaw*
hodnocení

0x

Napadá mne zkusit to v nouzovém režimu, jestli je problém stejný

Potom už jen bod obnovení nebo oprava z instalačního CD

Možná poradí někdo líp

antilopa123
hodnocení

Tak jsem zkusil obnovení systému i opravu windows...efekt žádný.

sondaw*

Neinstalovals SP3 nebo nějaký program od Symantecu? Dočetla jsem se, že podobné problémy se vyskytují hlavně po instalaci SP3, po zakázání nebo odinstalaci všechno funguje jak má

seuss*
hodnocení

0x

tohle je nejspis problem registru. Postup psany od sondaw by mel fungovat na win 95/98, ale na XP nevim... nasel jsem, ze se tento problem odstranil opravou registru programkem Regseeker slunecnice.cz/... (nemusi se ani instalovat). A take zkuste vypnout vas antivirus...

antilopa123
hodnocení

Tak jsem zkusil vyházet nějaké ty věci od symantecu,jak píše sondaw a taky nic.Stáhnul jsem ten regseeker,ale nevím jak ho použít na můj problém.Antivirus mám již několik let Avast a nikdy jsem s ním neměl problém.Bojím se ho vypnout aby to nebylo ještě horší...

stevo5*

Ešte by si mohol skúsiť opraviť si systém z inštalačného CD WinXP, radila to už vyššie sondaw. Vlož ho do mechaniky, reštartni PC, pri nabiehaní stláčaj ESC (niekde F8). Z ponuky potom vyber nabootovať PC z CD ROM. Začne načítavať súbory, bude sa to tváriť ako nová inštalácia ale ty z ponuky potom vyber R - ako Repair.

Opraví poškodené, doplní chýbajúce dôležité systémové súbory. Nastavenia systému, ostatné programy a ich nastavenia zostanú nezmenené.

antilopa123
hodnocení

Tak to zotavení systému jsem už ted zkoušel po druhé.Jak zmáčknu R píše to "prověřování konfigurace disku" ale pak jsem mimo,když mi to napíše"ke které instalaci systému windows se chcete přihlásit"A mám na výběr C:/windows-ale nevím co s tím mám dělat!Není tam napsáno jak se má v zotavení pokračovat!Prostě jak tam je ms-dos černá obrazovka tak jsem bezmocnej.Pokud chci zotavení systému ukončit zmáčknět enter.To je mi jako jasný,ale k ničemu ach jo!

sondaw*

Podívej, nejdřív esi tedy zjisti verzi systému Windows XP, kterou máš nainstalovanou, ať máš jistotu

Start>Spustit>napiš Winver.exe>OK, uvidíš přesnou verzi svého OS

Vlož CD-ROM OS Windows do mechaniky a restartuj PC.
Jakmile se objeví hláška "Libovolnou klávesou spustíte systém z disku CD" tak to udělej
Po dokončení načítání dat, které může chvíli trvat, stiskněte klávesu ENTER.
Přečti si licenci a v případě souhlasu stiskněte tlačítko F8 pro pokračování.
Označ šipkami instalaci Windows, kterou chceš opravit a stiskni R.
Začne nahrávání dat z CD, po něm se PC automaticky restartuje (během odpočítávání můžeš vyndat CD z mechaniky - už nebude potřeba).
Nechej PC naběhnout jako obvykle.
Měla by začít samotná oprava systému.

Snad jsem na nic nezapomněla

stevo5*

Nepísal si že by si mal na disku viacero inštalácií Windows. No tak mu potvrď to C:/Windows - čo ti ponúka.

stevo5*

Sondaw asi sme písali naraz, prosím zmazať tento môj príspevok .

To co píšeš neni opravná instalace win, ale konzole pro zotavení. Tam kde davas R jeste normálně pokračuj a až na další obrazovce kde už ti to najde verzi win tak dáš R na opravu

djrabitt*
hodnocení

0x

Ahojky.

Osobně bych vyzkoušel program TuneUp 2009.

Ten ti odinstaluje třeba vše.

Viz: preklady.buchtic./...

Je i čeština.

S pozdravem DjRabitt

sondaw*

Souhlasím s jednou z tvých vět: "Ten ti odinstaluje třeba vše."

Nevím, jak je tazatel zkušený v práci na počítači, ale tebou navrhovaný program může také způsobit, že systém už ani nespustí.

Možností, které program nabízí je mnoho a člověk by měl mít o něco víc, než jen základní znalosti a používat podobné programy opatrně. Ale je to jen můj názor.

TO. Stevo

vůbec nic se neděje a není třeba příspěvek mazat, stává se mi totéž, když píši a vkládám komentář současně s někým dalším kolegou. Je to v pohodě:)

doplněno 02.02.09 20:58:

s některým:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]