Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pretížený počítač

Od: novak1* odpovědí: 31 změna:

1.Vedle šipky-kurora se občas zobrazuje taková malá ikona ve tvaru jako kalich,pesýpací hodiny. Co to znamená? Zdá se mi že je to pretížený počítač.

2.Když neco stáhnu z internetu a uložím to tak je to v uložišti a když neco stáhnu a nainstaluji to tak je to kde? Na nejakém jiném disku? Nainstalovaná aplikace zatežuje počítač ale jen tak uložená ne.

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

3x

Všeobecně: Neznám konfiguraci/hardware tvého počítače, ale chtělo by to pročistit harddisk programem např. CCleanerem a potom defragmentovat harddisk. Hodně to počítač zrychlí, tedy pokud je to modernější, výkonnější stroj..

SSD disky nemají rády defragmentaci.
@jenyk a jak víš, že tam má SSD? Navíc od Windows 8 SSD ani defragmentovat nejde. Tam správně probíhá "optimalizace" (TRIM).

@mikihans nevím, jen dodávám.

hodnocení

2x

Ten kalich většinou znamená, že počítač pracuje. Když něco stáhneš, tak je to tam, kam nastavíš uložení. Když něco nainstaluješ, tak je to většinou na "céčku", pokud to nenastavíš jinak. Pokud je něco uložené, tak to zmenšuje místo na disku. Zátěž PC záleží také na velikosti a složitosti daného programu (aplikace) při jeho práci.

novak1*
hodnocení

Zatým je jenom nainstalovaná ta Foto aplikace a už se zdá že spolmaluje počítač. Spolu má 330MB.

hodnocení

2x

Ad 1: Znamená to, že CPU "intenzivně pracuje".

Ad 2: Uložená aplikace není aplikace, ale pouze instalační informace, popř. instalátor té aplikace. Takže nemůže na rozdíl od instalované a tedy funkce schopné aplikace zatěžovat CPU. Součásti nainstalované aplikace jsou obvykle ve složce Program Files, ovšem některé součásti jsou i v jných složkách a souborech, se kterými ta konkrétní aplikace spolupracuje.

doplněno 28.12.19 21:52:

@novak1: Myslím, že tu malou ikonku/přesýpací hodiny ti tam nenápadně vpašovala jedna z instalovaných grafických aplikací. Už jsem se s tím kdysi několikrát setkal.

novak1*
hodnocení

Stáhnul jsem do aplikace Fotografie další aplikace Photo dlc main,Photo dlc media engi, spolu 300MB a odvtedy to zobrazuje tu malou ikonu ,asi to dám pryč.Nevidím žádný rozdíl když to tam je.

novak1*
hodnocení

Vstarem počitači,když nestíhal pracovat ta ikona tam byla taky ,pokud nezmizla nedalo se nic klikat. A tady se objevila až ted ,když na neco kliknu a nejakou dobu trvá než se to objeví vtedy se ta ikona zobrazuje.

dolga*
hodnocení

2x

Viděla bych to na slabou pamět a náročné instalace. Prostě ten počítač na to nemá...

Já mám v pc 16 GB - viz obrázek z mého pc a přesto některé programy pc hůře zvládá. Takže ne vždy je na vině vir.

Nenapsal jste, kolik paměti máte, sílu procesoru a podobně. Takže nikdo to nemůže posoudit, zda jde o vir, nebo jen slabý počítač.

yoom.cz/...

Vy budete mít asi jiný problém- a to nároky na grafiku. RAMka pomáhá, ale podle mého názoru pro běžného smrtelníka a běžnou práci je 8 GB naprosto dostačující. Procesor a grafika jsou další dvě ze svaté trojice počítačového HW... a grafika dedikovaná s min. 2GB ram.

Vy máte procesor s grafickou částí uvnitř... jestli nemáte ještě grafiku externí, máte tu jasný důvod potíží.

dolga*

czc.cz/...

AMD Richland A10-6790K Black Edition false AD679KWOHLBOX - procesor

cena 3 378 kč, na základní desku

ASUS F2A85-V PRO - AMD A85X false 90-MIBIR0-G0EAY0GZ - základní deska

cena 2 899 kč...

Protože ale nepoužívám žádné grafické programy, tak na rozlišení HD mi to v pc stačí. Například filmy v HD rozlišení,

nebo když jsem měla televizi v pc, také obraz v HD i jinak všechna videa to vykresluje tak, že mám živé a krásné barvy, tak jsem spokojená, nemám potřebu přikupovat grafickou kartu i když mi to bylo nabízeno, nevím co s tím, grafikou se nezabývám, takže by to bylo zbytečné. Na notebooku mám 8 GB Ramku, ale na tomto stolním jsem si raději dala 2x 8 GB - Kingston HyperX Fury Black 8GB DDR3 1866 - ramky - paměti

cena 1 369 Kč x 2 ks - 2 738 kč a zdá se mi to dokonalé. Otevřu tolik oken najednou, že jich tolik nemá ani nějaké město...;) *smich*, to jenom, že máte také evidentně zájem o počítače, mně také zajímají různé sestavy jiných počítačů..

Pravda, je, že kdybych se zabývala grafikou, nebo hrála hry, chtěla bych grafické programy, pak kartu, aspon 2GB bych dokoupila, ale není důvod. Hry neumím hrát, nebaví mně to.

Jinak mám zkušenost, že lidé mívají slabé paměti, setkala jsem se i s tím, že na Vistu měl známý ramku 2 GB,, přitom ta Vista sama potřebovala skoro celou tu pamět. Ale lidé konfiguraci pc neuvádějí, pamět, OS, CPU a podobně, takže těžko pak najít důvod pomalosti počítače, protože ne pokaždé je to virem...i když je pravda, že hodně lidí si nezaplatí pořádný antivir a pak se diví následkům.

novak1*
hodnocení

Mám 4GB pameť,procesor Intel Core í3 7020U. Tv Avermedia mi funguje dobre.V starem počitaču byla pameť 512MB a šla mi tv aplikace.

Je fakt že když nainstaluji neco velké tak se počítač spomalí.

111®
hodnocení

2x

tak především ty přesýpací hodiny signalizují, že nějaký SW pracuje na pozadí, třeba že se něco načítá, než se program spustí. no a že něco jede pomalu za to obvykle může antivir, jakejpak tam máš?

novak1*
hodnocení

Nemám žádnej antivir,jen ten co má W10.

111®
hodnocení

2x

kdž ná PC zaflákané registry zbytky po pokusných instalacích a odinstalacích, tak se jasně zpomaluje. Páč načítá balast co v PC už jen zavazí...a nyní přijde otázka, "Co s tím"?

novak1*
hodnocení

No co s tým? Taky když spouštím notebook se mi objeví na pul obrazovky taková černá obrazovka je to jen takový blik na zlomek sekundy,to bude taky pozustatek nejaké odinstalace.

Po včerejším obnovení do bodu se počítač citelne zrychlil. Nekde jsem četl že se to má delat pokud počítač nepracuje správne. Ale ten blik tam zustal.

hop®
hodnocení

2x

Já nedám dopustit na Ccleaner, zrovna na Silvestra mi volal šéfík, že "rychlost" jeho staršího počítače už je neúnosná. Jernom stažení a instalace Ccleaneru trvala asi půl hodiny, a nebylo to rychlostí připojení k internetu. První čištění registrů (se zálohou) a vyčištění nepotřebných souborů (se standardním nastavením) trvalo skoro hodinu. Pak jsem pomocí Ccleaneru odinstaloval několik programů, o kterých ani nevěděl, že je tam má. Bylo nutné čištění několikrát opakovat, protože se stále objevoval další balast, a nakonec ještě asi třikrát "porovnat" registry, dokud nebyly bez chyb. Zrychlení bylo znatelné. Bohužel jsem už nestihl defragmentaci, ta přijde na řadu, až se u něj zase někdy stavím na kafe.
Ve Vašem případě bych počítač také zkontroloval nějakým antivirákem, který je free a online.

novak1*
hodnocení

Pochybuji že tam budou viry.Jeden antivirák free jsem mel ,ten sám o sobe zatežoval počítač,tak jsem ho dal pryč a bylo to lepší.Nekdo tady radil že stačí W10 antivirák pokud nechodím na nebezpečné stranky.

Jak by jsem se podival na registry?

Zkus Ccleaner - Registry a vyčistit. Pokud jsi nezasahoval do nastavení, je tam jen nepatrné riziko, že vyčištění registrů ti způsobí další problémy. Obvykle to proběhne bez problémů a následků.

hop®

@satam: Souhlas, ale před prvním čištěním registrů je dobré udělat zálohu, kterou Ccleaner nabízí. Aby bylo kam se kdyžtak vrátit...

novak1*
hodnocení

To je pre pokročilých já se do toho pouštet nebudu.

111®

tak to dej někomu kdo se nebojí...a nebo kdo to umí a zaplať...

@hop: Máš pravdu, děkuji za doplnění;)

@novak1: To není jen pro pokročilé. Jen se nebát*ua*

hop®

@novak1: to zvlánde i laik, ten Ccleaner je po instalaci nastaven na optimální čištění, aby toho vyčistil co nejvíc, ale aby zároveň nesmázl něco důležitého. Pokud ho necháš tak, jak je a nebudeš ve volbách nic dalšího zaškrtávat ani odškrtávat, je 99% pravděpodobnost, že to pomůže a nic to nezku*ví...

novak1*
hodnocení

Včera jsem zadal do bodu obnovení 30.12.2019 a ono to jede lepe. Budu to pozorovat a uvidím. Bod obnovení,to je má záchrana. Teď vždy když neco delám s notebookem-instalaci,odinstalaci, predtým vytvořím bod obnovení pro jistotu že by se neco nepovedlo. Dobrý ne.Na to jsem prišel sám.

Dobrý to není. Když použiješ Bod obnovení, zlikviduje ti to vše, co jsi udělal od zvoleného bodu obnovení doteď. Takže ztratíš data, nainstalované programy apod.

novak1*
hodnocení

Nestratím nic ,když si udelám bod obnovení tesne pred instalací.To se vrátim jenom pár minut spátky.

dolga*
hodnocení

2x

AdwCleaner
cs.vessoft.com/...

ze Slunečnice
slunecnice.cz/...
nebo tady
stahuj.cz/...

Everest Home a lze jej stáhnout zde:
slunecnice.cz/...
nebo tady
stahuj.cz/...

dolga*

Tyhle programy Vám mohou opravdu dát do pořádku počítač. Jinak Vám radím, koupit si u Alzy za 400 kč na 1 rok antivir Kasperský a nebude se Vám to stávat. Vy počítač nečistíte, ničím prakticky nechráníte a patrně také kdo ví, jestli instalujete aktualizace Win + ovladače. To všechno Vám počítač ničí a nemáte z něho to pravé potěšení, jako když počítač skáče jak veverka.

Já nekouřím, nepiju a tak 400 ročně mi nepřijde nijak strašné, protože mi to chrání počítač. Obnovení bodu systému jsem nedělala nikdy a to mluvím o cca 18 letech, takže při správné péči se dá bez něj v pohodě žít. Není to řešení. Snad jsem Vám aspon trochu pomohla k zamyšlení, že se k tak bezvadné věci, jako je počítač nechováte dost dobře s uctou, zkuste ho čistit, chránit a pošlape Vám jak švýcary, budete mít z něho i ze sebe radost.

novak1*
hodnocení

Zadal jsem do google ,ccleaner-nevýhody a trochu me to odradilo instalovat.

Ted mi počítač zrovna skáče jako veverka,po tom vrácení do bodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]