Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měření v Google Analytics, co co znamená

Od: libo odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, založil jsem si Google Analytics pro to abych si mohl měřit návštěvnost a další zajímavosti na svém webu a nerozumím pořádně tomu, co ty čísla znamenají?
Nevysvětlil by mi někdo co přesně jednotlivé čísla znamenají?
Uživatelé = UIP?
Noví uživatelé =?
Počet relací = počet zobrazených stránek na uživatele?
Zobrazení stránek = celkový počet zobrazených stránek na webu?
Počet stránek na jednu relací = počet zobrazených stran na uživatele?
Průměr.doba relace = průměrná doba strávená na webu?
Míra okamžitého opuštění = procento uživatelů, kteří ihned odešli z webu?
Děkuju

Měření v Google Analytics, co co znamená

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Relace je "návštěva". Přijdu na deset minut, to je relace. Za hodinu přijdu na dalších 5 minut, to je druhá relace.
Okamžité opuštění je zobrazení pouze jedné strany a odchod z webu pryč.
libo
hodnocení

Dobrý den,
Dobře děkuju.
Co jsou ještě noví uživatelé, návštěvy a zobrazení stránek?
Bylo by možné mi to také napsat?
Nevím co si mám přesněji představit.
Děkuju
Noví uživatelé jsou noví uživatelé, ale jaký čas tam je, aby byl nový nebo starý, to nevím. Mě stačí, že jsou noví... Vím, že jsem oslovil nováčky na webu. Může to být týden a potom se zase stane novým? může to být měsíc... Fakt nevím, zase tolik mě to nezajímalo. Asi by to šlo dohledat.
Každý uživatel co přijde na stránky je uip, unikátní IP adresa. Když přijde třikrát, vytvoří 3 návštěvy.
Zobrazení stránek je počet stran, co byly na webu zobrazeny. Je to metrika, aby člověk věděl, kolik stran se mu na webu protoci. Z toho se pak počítá počet stran na návštěvu apd.
libo
hodnocení

Děkuju, dobře jste mi to vysvětlil.
Dělám totiž na svém webu analýzu a tyto výsledky jsou za jeden celý měsíc.
Proto by mě zajímalo jak je to i s těmi novými návštěvníky, kolik se jich během toho měsíce vrací zpátky na stránky a kolik je z toho úplně nových?
Kde to případně dohledat?
Děkuju

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]