Nejste přihlášen/a.
Vážení , obracím se na fórum s dotaze, které paměťové medium je lepší pro archyvování dat. mám na mysli volbu mezi pamě´tovou kartou SDHC a Flashdiskem. Předem Vám děkuji za případné odpovědi. Tatik
Karta v žádném případě, fleška v nouzi. Přijatelný je externí HDD, případně SSD. Pokud chcete mít téměř jistotu, že o data nepřijdete, tak 2 nezávislé externí disky (uložené co nejdál od sebe), případně jednu kopii vypálit na DVD (pokud se vejdou).
Taky s tím mám teď problém. Stáhnul jsem videa s VHS a teď bych je chtěl nějak archivovat. Prozatím je mám na DVD - životnost 10-15let. Chci koupit externí pevný disk HDD nebo SSD. Nikde jsem se nedočetl, jak dlouho lze na nich uchovávat data. Na razil jsem na informaci, že externí mechanika k notebooku UMÍ zapisovat na M-Disk, který dlouhodobě uloží data. Chci tedy koupit medium (nosič) na který tento záznam zapíšu a NIC. Tak na co archivovat?
Nikde jsem nedokázal přijít na informaci, jak dlouho lze data na různých nosičích uchovávat. Jediné co vím, že DVD je tak na 10 let vypalované a o pár let víc lisované. Dále, jak jsem již napsal k první odpovědi, jsou nějaké M-Disky a výhled je zápis na keramiku či sklo a to má být nesmrtelné. Tak že mám stejný problém jako vkladatel dotazu - na co archivovat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.