Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vytahnout seriovy cislo z windowsu

Od: pocitacofil odpovědí: 18 změna:

Ahoj mam problem mam pc zaneseny ruznou haveti a v praxi se mi vse seka...sekaji se mi i webovy hry jako devast.io atd..ale fakt sekani to znamena ze mam treba 30 vterin lag...vypnu stranku lag porad vse trva proste uz to nejde vydrzet ja uz sem frustrovanej ze mam chut do toho uderit ale tim to neopravim maximalne rozbiju...ano preinstaloval bych davno windowsi samozrejme...mam originali windows 10 jenze problem je ze jsem ten windows uz dostal naindstalovanej v pocitaci ktery jsem si koupil...jak mam prosimvas vytahnout ty windowsi z pocitace abych je mohl zase nainstalovat? Upozornuju ze nemam dvd rom a ze windowsi se chystam instalovat pres flash disk..jen nevim jak z toho vytahnout seriovy cislo...vite prosim nekdo jak na to?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Bože, to jsou rady zase... máte OEM licenci, takže by v PC měl být neviditelný disk, na kterém product key je. Stáhněte si Windows 10 instalačku (návod níže) a product key vůbec potřebovat nebudete (vezme si ho sám z toho skrytého disku).

Postup:

1) sehnat si flash disk

2) naformátovat ho (důležité)

3) stáhnout si Media creation tool - nechat ho stahovat rovnou na flashku (tzn. ne do PC a pak přesouvat na flashku, ale rovnou "uložit" do flashky - jinak to občas háže chyby)

4) spustit Media creation tool z flashky (v biosu po restartu nastavit boot z flashky).

No a pak už jenom instalovat, žádný product key to chtít nebude (jak říkám, je na tom skrytém disku). Hlavně nepoužívejte žádné pochybné stránky, nekupujte nové kódy, nedolujte je kdoví odkud. Pokud se s tím PC nic nedělalo (nikdo nemazal skryté disky), tak to normálně půjde. Reinstaluju takhle windows pořád.

pocitacofil
hodnocení

Diky moc za velmi uzitecnou odpoved,jdu na to

Není zač, kdyby něco, tak napište :)

joudic*

no vidite, ja kdyz instaluju windowsy, ssd disk kompletne formatuju, upgraduju FW, nebo se v drtivem poctu pripadu jedna o novy disk a nikdy neresim hidden partitions predinstalovanych vetsinou cz win Home, chci anglicke w10pro 64 na prazdny cisty disk

pocitacofil
hodnocení

No pockejte ja nemuzu formatovat? Ja samozrejme chci nainstalovat windowsi z flashky ale na sformatovanej hardisk bez formatu instalace ani nema smysl...udelat to nasledovne jestli to chapu spravne a tak jak sem to delal se starym windowsem pripravim si flashku,stahnu si instalacku windows 10 a pak to klasicky dam do stavu instalace a pry pri instalaci de preskocit cd key tudiz to nainstaluju bez nej a po instalaci se windows sam zaktivuje...chapu to spravne?

joudic*

pokud to budete delat jako kolikoli, formatovat muzete, ale ne skryte minipartisny, coz stejne neni tak jednoduche. Samozrejme nemuzete partisny odstranit, tzn nemuzete udelat z disku unallocated space, ktere pak naformatujete jako gpt... Nicmene udelejte to jak chcete, ja uz windows na akru koupil nejmin 10x pro celou rodinu a jen jeden klic nefungoval a prodejce mi v zapeti poslal jiny.

Samozřejmě můžete formátovat. Předpokládám, že jste bežný uživatel a nechcete se vrtat v uzamčených skrytých discích, abyste měnil všechno možné... Tím návodem, který jsem psala, tak budete mít Windows ve stavu po koupi PC.

joudic vás plete nějakými postupy nebo změnami, které běžný smrtelník nepotřebuje a nedělá (a samozřejmě, že při změně z win home na pro je potřeba nová licence).

Plus win 10 pro jsou úplně k ničemu pro běžného uživatele, jsou to windowsy pro firmy, ne pro domácí použití. Jazyk jde změnit i přímo v systému, nevím, co joudic s těma windowsama dělá, ale takhle to normálně fakt nefunguje (pro běžné použití - hry, internet, firmy, grafika...) v podstatě se jen budete vrtat v něčem, na co ta OEM verze nebyla určena a můžete přijít o licenci, kterou jste si zaplatil při koupi PC (o onu licenci byla navýšena cena PC). Máte v pc úplně v pohodě windowsy, které lze bez problému reinstalovat pomocí flashky (postup, jak jsem psala) s výběrem formátu, zachování souborů atd. (to vše se vybírá až při bootu flashky, ne předem).

A žádné přeskočení zadávání product key tam není, vůbec tu tabulku neuvidíte. Ten klíč už je aktivovaný na tom skrytém disku. V podstatě jenom vyberete jestli chcete reinstalaci s fomátem kompletním nebo se zachováním souborů (obrázky atd.), a další krok je výběr jazyka, času a podobně.

Pak nějakou dobu se ještě budou instalovat aktualizace Windows a je to.

Je to tak, jak píše @kolikoli

Zde je stažení media creation tool (tlačítko Stáhnout nástroj)

microsoft.com/...

Návod ve vašem případě k opravě Win 10 je v odkazu ta první rozbalovací možnost (+).

Máte to oficiálně a ne nějakou pochybnou černotu z aukra nebo bazoše za dvě kila.

joudic*

@ernie oem klic je legalni klic, je urcen pro aktivaci novych PC pro enduser prodej. Kdo si pomoci nej aktivuje win10, toho ten klic navzdy je, a je pote narozdil od retail klice navzdy svazan s motherboardem, po vymene MB je treba nova licence, proto je tak klic levny a vhodny spise pro aktivace noveho laptopu nez pracovni stanice, ktera se pravidelne upgraduje. Dejme tomu, ze napr. moje firma sklada PC nebo laptopy do sasi, na doklad nakoupi oem klice win10, ktere pouziva na aktivaci predinstalovanych PC nebo pro resale, kde vidite nejakou cernotu.

@joudic no jo, ale tady tazatel nemá firmu, nemění MB, neskládá si nový PC atd. Prostě má pomalý počítač a potřebuje ho vrátit do továrního nastavení, aby měl zase chvilku pokoj. Tak proč radit kupovat nové klíče, když už má na onom PC jeden aktivovaný a legální? Chápu, že pro firmu nebo profíky to funguje jinak, tam pak ať si dělá, kdo chce, co chce. Ale je to jako radit někomu, kdo má žízeň, jak si vypěstovat chmel a udělat kvalitní pivo, místo toho, aby si nalil vodu z kohoutku. Nebo lépe - bude mít špinavé kalhoty, a vy mu místo rady, aby si je vypral, řeknete, kde má koupit nové.

Navíc radit někomu, kdo se očividně moc v tomhle nevyzná, to, co radíte (složitější postupy) může skončit tím, že si ten počítač roz**** úplně a bude si ho muset nechat od někoho znovu předělat. :)

mytrix*
Dovolím si vás opravit. Produktový klíč není u novějších PC uloženy na disku ale přímo v BIOSu počítače. Klidně tak lze vyměnit celý disk a klíč se při instalaci stejně načte.

hodnocení

5x

U nových zařížení je klíč uložen přímo v paměti základní desky.

Přeinstalovával jsem svůj notebook (má asi 6 let) několikrát, včetně výměny disku za SSD, a nikdy jsem klíč nemusel zadávat, instalačka si ho sama našla.

Takže neřešte a klidně instalujte, nové počítače už nemají v OEM verzi nikde viditelně umístěný štítek s licenčním číslem a ani vás nemusí zajímat ;)

joudic*
hodnocení

0x

kratka odpoved: to, co chcete nejde... a na dlouhou jsem liny psat..

Kupte si OEM klic na aukru nebo na bazosi, na aukru lepsi, tam je hodnoceni prodejcu. Pocitejte s cenou okolo 200Kč za W10PRO licenci. Pokud usb flash nebude bootovat musite pred instalaci w10 v biosu nastavit USB Legacy, a pak to zase vratit na UEFI, aby to nabootovalo z HD.

belpir
hodnocení

0x
joudic*

to u oem nejde, resp jde ale vysledek je nesmysl

dolga*
hodnocení

0x

A ony desítky nejdou přes Everest? Já pustím Everest a ten mi řekne o počítači naprosto všechno. Je anglicky, ale jde tam přímo v programu nastavit čeština.

Viz foto : vymazala jsem samozřejmě některé udaje.

Moji licenci například...

Nic lepšího než Everest neznám. Jestli by běžel na 10, ale nevím.

yoom.cz/...
yoom.cz/...
yoom.cz/...

ptile
hodnocení

0x

advanced tokens manager.

vyzkoušeno. Dokonce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]