Přátelé, mám úplně obyč mikrofon s jackem podobný tomu z fotky. Kvalita hlasu by stačila, ale většinou je zvuk slabý(nastavení moc nepomůže) a s rušivým šumem/brumem. Máte tip na něco kvalitnějšího, ale stále levnějšího klidně z čínské lidové republiky? Předpokládám, že vhodnější bude něco do usb...
Záleží také na tom, do jakého vstupu jakého zesilovače se mikrofon připojuje. Tento je snad přímo určený pro připojení do mikrofonního vstupu pro elektretový mikrofon ve zvukové kartě PC nebo notebooku a tomu odpovídá i citlivost a frekvenční charakteristika. Levný, dostačující pro skype, možná i nějaké obyčejné nahrávání hlasu a zvuků, ale ne pro nějaké kvalitní nahrávání.
Pravda, málo informací... Je to na nahrávání videotutoriálů pro máti - v pc. Opravdu nepotřebuju nic profi. Jen na noťasu i desktopu furt něco ruší a se zesílením vstupu pochopitelně zesílím i ten ruch/brum. Kdysi teda býval ten mikrofon použitelný, zjevně už ta stará vražda dosluhuje. Holt vyhrabu ho jednou za uherský rok zpod pc bordýlku... Mám taky starou webkameru, již tehdy nejlevnější model od logitechu - doslova za hubičku z teska (bral jsem kvůli setu s repráčky, kamera nebyla důvod koupi). Video samozřejmě nepoužitelné, ale zvuk by byl pro mne vpohodě. Hlasitost dostatečná, hlas samozřejmě odpovídající cenové relaci, ale pěkně srozumitelný a čistý. Proto špekuluju s levným usb mikrofonem pro nenáročné - bude na stole vypadat přeci jen líp. Ale co vzít? Čína je toho plná, recenze pubošů nicneříkající a u nás samozřejmě přestřelené ceny. Dám tak 200kč, ať nežeru
Telefon za 200 stojí za prd, furt tam něco brumí a ruší, ale chceš telefon za 200. V tom případě nemusíš vůbec řešit dilema, co z té čínské záplavy pořídit a koupit první který se namane.
Když najdete nabídky původního mikrofonu Genius MC-01A, je už všude vyprodaný. Byl to ve své kategorii výborný, oblíbený všesměrový mikrofon s dobrou citlivostí, pro snímání mluveného slova, levný, lehký, atd.. ale nikde už není v nabídce a na většině webů vám nabídnou různé podobné alternativy, například Trust Primo, nebo přídavný k notebooku bez stojánku a další a další
No to je ten můj. Býval naprosto vpoho na rozdíl od názorů, že se pod x stovek nedostanu. Nevím, co se najednou podělalo. Už mám objednaný z člr do usb portu s klipem na oděv, to by v případě funkčnosti bylo ideální řešení.
host
Jestli chcete mí mikforon levnější než kopeček zmrzliny, zkuste se podívat na mikrofon jako součástku MCE100 nebo rovnou i s připájeným kabelem MCE101DQ, ke kterému se dá připájet růžový jack konektor a bude vám to alespoň provizorně fungovat jen tak i bez stojánku, alespoň na vyzkušení.
Nebo se pokuste odšroubovat plastový vršek vašeho mikrofonu, zda půjde vnitřek nahradit jiným, například malým citlivým PMOF-atd.. (klikněte na podtržený text) nebo podobným.
Ale také můžete mít vadný kablík, časem se možná už po ohýbání a kroucení někde zeslabil a má větší odpor, nejčastěji v místech ohybu, u patky stojánku nebo nejčastěji u konektoru. Možná by stačilo jenom kousek u konektoru ustříhnout, zkrátit a znovu připájet konektor. Jenomže pokud nemáte páječku a šikovné ruce, i kdybyste dal šikovnému sousedovi stovku, tak to je dražší, než si kupovat nový.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.