Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

3.5 jack - nahrávávání z druhého zařízení

Od: konektor odpovědí: 10 změna:

Je možné udělat to, že pokud mám klasický stereo jack konektor (symetrický), kdy na jedné straně je audiovýstupní zařízení (mobil, mp3ojka...) a na druhé bývá reproduktor... Je možné nahradit druhou stranu elektronikou (počítač, mobil), aby nahrával zvuk hrající z prvního výstupu (mobil, mp3 --- )?

PS: je klíčové volit na mobilu Linout namísto Sluchátka?

Bude to nahrávat stereo? Je potřeba aby konektor či zařízení měly 4pinový konektor jack?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavelpavel*
hodnocení

1x

Jistě že ne. Jinak do vstupu sluchátek patří sluchátka a line out je do zesilovače. Proč ten soubor prostě nepřekopíruješ do toho telefonu?

konektor
hodnocení

o žádném souboru nebyla řeč.

pavelpavel*

Skutečně? A proč tedy píšeš, zda se nahraje soubor mp3? To není soubor?

konektor
hodnocení

slovo soubor jsem nepsal, natož že by by byl někde uložený a mohl bych ho překopírovat, může to být stream v reálném čase, například abych byl konkrétní výstup z rádia nebo kazeťáku. A není to jen nějaký rozmar, že bych se chtěl hádat, ale zdůrazňuji to, že jádrem dotazu je otestování funkčnosti kabelu a potažmo režimu přenosu..

hodnocení

0x
Počítač? V pohodě. Stačí zapojit do Line In vstupu, použít vhodný program na záznam a nastavit na obou stranách vhodné úrovně signálu. Samozřejmě Stereo. Stačí obyčejný 3-pin jack.
Už jsem takto "digitalizoval" mnoho audio kazet.
Mobil z Jacku neumí nahrát stereo, protože stereo má pouze výstup, vstup je jednokanálový.
pavelpavel*

Ano do line in v pc to jde nahrát přes program.

konektor
hodnocení

Ano, to by platilo o počítači, který má přímo zástrčku LINE IN. (většinou u stolních PC a nebo u zvukových karet, které toto mají).

Jenže tady jde o obyčejný COMBO konektor, který spíš umí tak výstup na sluchátka nebo Line Out, ale také umí nahrávat zvuk z těch combo sluchátek - ano vím, že přes 4. pin čtyřpinového combo konektoru)

Takže jestli to nějak jde zprovoznit i na těch pinech, co jsou určené pro výstup... (jelikož výstupní kazeťák či mp3 zařízení neví, že to má posílat na pin náležící mikrofonu)

pavelpavel*

Konektore já vůbec nechápu o čem píšeš. Bud tady napíšeš co chceš kam nahrát a nebo máš smůlu. Já si tu nebudu lámat hlavu a přemýšlet o co ti jde. Z gramofonu do pc? Ty máš pc bez zvukovky nebo co? Jaký kombo konektor?

pavelpavel*
hodnocení

0x

Propojíš zařízení (nevím proč tu nemůže být uvedeno co přesně) které bude hrát kabelem stereo jackem a zapojíš ho do zvukovky do LINE IN ne do mikrofonu. Pak potřebuješ audio program např. často používaný Audacity i když je jich hodně a pak spustíš to zařízení a v programu uvidíš, že hraje. Tak to dáš na začátek a spustíš zvuk a nahrávání v Audacity. Jak přesně to nastavit nevím a chce to pochopitelně vyzkoušet a naučit se to trochu a pak naostro nahrát zvuk třeba z kazety. Dělal jsem to kdysi a už nevím.

konektor
hodnocení

když to musí být tak například iPhone 4, Samsung Galaxy S5...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]