Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
na téma propojení jsem toho pročetl už spoustu, ale asi mam začarované ruce, mozek naprd,
nebo je něco špatně jinde. Pokouším se napojit přes lan stolní počítač a bezdrátově notebook.
Používám router/AP Asus WL 520GC.
V paneláku ze zásuvky domovního připojení píchnu kabel do wan zdířky routeru a stolní počítač
zapojím do lan zdířky na routeru(notebook zatím neřeším, to bych se už úplně pomátl).
Nastavím v routeru (přes web rozhraní) v IP configu WANu čísla současného připojení. IP 192.168.1.16, maska 255.255.255.0,
výchozí brána 192.168.1.1., DNS 192.168.1.1 (kolikrát se mu ta IP nelíbí, v jakém je tvaru, i když ke kolizi nedochází).
V nastavení sítě zapnu automatiku na dhcp a dns a předpokládám, že vše... Ale asi ne už jsem
laboroval s přiřazením pevné IP počítači atp. Síť vypadá, že jede, ale na internet mě to nepustí.Firewally a podobné věci
jsem si pro jistou vypnul.
Může mi, prosím, někdo poradit, kde je zakopán pes?
Z článků a návodů, co jsem už přečetl mi, pomalu ale jistě, začíná nervózně cukat v koutku a
router není daleko od rozložení na prvosoučástky mocným švihem proti zdi...
Předem velmi děkuji za pomoc
Tomas
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.