Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wifi router po sté aneb asus wl 520gc

Od: tomas* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

na téma propojení jsem toho pročetl už spoustu, ale asi mam začarované ruce, mozek naprd,

nebo je něco špatně jinde. Pokouším se napojit přes lan stolní počítač a bezdrátově notebook.

Používám router/AP Asus WL 520GC.

V paneláku ze zásuvky domovního připojení píchnu kabel do wan zdířky routeru a stolní počítač

zapojím do lan zdířky na routeru(notebook zatím neřeším, to bych se už úplně pomátl).

Nastavím v routeru (přes web rozhraní) v IP configu WANu čísla současného připojení. IP 192.168.1.16, maska 255.255.255.0,

výchozí brána 192.168.1.1., DNS 192.168.1.1 (kolikrát se mu ta IP nelíbí, v jakém je tvaru, i když ke kolizi nedochází).

V nastavení sítě zapnu automatiku na dhcp a dns a předpokládám, že vše... Ale asi ne už jsem

laboroval s přiřazením pevné IP počítači atp. Síť vypadá, že jede, ale na internet mě to nepustí.Firewally a podobné věci

jsem si pro jistou vypnul.

Může mi, prosím, někdo poradit, kde je zakopán pes?

Z článků a návodů, co jsem už přečetl mi, pomalu ale jistě, začíná nervózně cukat v koutku a

router není daleko od rozložení na prvosoučástky mocným švihem proti zdi...

Předem velmi děkuji za pomoc

Tomas

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No líbit se mu nebude...páč tento router bude mít na LAN rozhraní síť 192.168.1.x a ty to nastavuješ na WAN stranu? Jak pak může routovat. Pokud to zadáváš opravdu dobře tak změň LAN rozhraní na jiné adresy, hlavně taky změň taky IP routernu na lan síti. Vše je v nastavení sítě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]